• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Ska man öppna det här emailet?

Joined
Sep 1, 2008
Messages
226
Reaction score
2
Location
Sweden
Tjenare!

Jag fick ett mail från en address som jag aldrig har sett tidigare, [email protected].
Det hamnade i skräppost och nu undrar jag om jag borde öppna det för att det står i rubriken "We have detected multiple IPs logging onto your account page‏" men Microsofts säkerhets bla bla bla... säger att det är inte säkert att öppna.. Är de nån jävla hacker eller nåt eller är det från Tibia (Cipsoft) ?

Så här ser det ut:
8zipvc.jpg


Och om det nu är från Tibia så varför hamnar den i Skräpost?
 
Öppna mailet kan du göra men inte göra något med det.. "Gå in på någon hemsida t ex."
 
Öppna mailet kan du göra men inte göra något med det.. "Gå in på någon hemsida t ex."

Ok, tack... så checka vad som finns i den men först, kan en keylogger eller liknande bli aktiverade, eller vad ja ska kalla det, när man öppnar ett mail?
 
Okej, nu öppnade jag den och det visade sig vara från Tibia och dom ville att jag skulle logga in och "Confirm" att jag är den riktiga ägaren på detta account, eftersom som tydligen har någon annan varit inne på det också, från en annan IP adress. Men varför kommer den till skräppost? hmm :confused:
 
Om du går in på en adress för att logga in och visa att du är den riktiga användaren, kolla så att det står tibia.com/ i adressfönstret och inte tibia.coom eller liknande!
 
Det är möjligt att skicka iväg ett mail från vilket e-postadress som helst, så lita inte på att du har fått det från CipSoft bara för att det står @tibia.com. Det borde inte vara så farligt att öppna det men att sedan gå in på länken och skriva in ditt lösenord (alternativt ladda ner någon fil från deras hemsida) kommer garanterat få dig att förlora ditt konto.
 
Det är möjligt att skicka iväg ett mail från vilket e-postadress som helst, så lita inte på att du har fått det från CipSoft bara för att det står @tibia.com. Det borde inte vara så farligt att öppna det men att sedan gå in på länken och skriva in ditt lösenord (alternativt ladda ner någon fil från deras hemsida) kommer garanterat få dig att förlora ditt konto.

Okej, tack så mycket..
Jag gick in på sidan och det såg exakt ut som Tibias hemsida fast jag loggade inte in..
 
Det gjorde du nog rätt i :p. jag fick ett nästan likadant mail för typ 1 månad sen från samma sändare :p
 
Öppna det inte. Jag får tusentals sånna varje gång jag lägger ut något på blocket som är tibia relaterat.

Tibia skickar inte ut mail om dom ser att du bottar/fuskar, de bannar dig direkt eller bannar dig i sina waves. Så det är en fake till 100%, inte äns värt att kolla skiten.

Nu vet du det, bra va? (A) hahaha

Kind Regards, HolmaN.
 
Back
Top