• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

1lvl po dedzie

o bez sensu wywal caly folder creaturescript
i mam wywalic moje skypty lol
a mowilem ze po kupieniu promocji wlasnie spadl do 1 lvla xd

Zmień sobie nazwę obecnego folderu creaturescripts np na xxxxx potem wrzuć ten nowy, i sprawdź czy wtedy będzie działać, nie musisz usuwać tego co teraz masz, to jest tylko do sprawdzenia noobie.

nie ma sensu przeciez co z creaturescript to jedynie moze byc odpowiedzialny playerdeath.lua wiec po co wymieniac tamte guyildmotd albo firstitems xd
czeba czekac moze ktos da rozwiazanie tego :P

playerdeath juz miliony razy podmienialem a login.lua nie podmienie bo mam tam arene itp itd i w tym login to przeciez tylko to jest
local loss = getConfigValue('deathLostPercent')
if(loss ~= nil) then
doPlayerSetLossPercent(cid, PLAYERLOSS_EXPERIENCE, loss * 10)
end

Mogłeś noobie coś skopać w login.lua, zamiast podmienić to się kłócisz.

Zmień sobie nazwę obecnego folderu creaturescripts np na xxxxx potem wrzuć ten nowy, i sprawdź czy wtedy będzie działać, nie musisz usuwać tego co teraz masz, to jest tylko do sprawdzenia noobie.

Zrób to, łącznie z libem i po prostu sprawdź czy wtedy będzie działać.

haha mozna powiedziec ze rozwiazalem to
sprawa jest dla mnie jasna
testowalem padanie kilka razy bez blessow i normalnie padam i level jest normalnie a wystarczy ze kupie blessy i 1lvl po padneiciu
czyli wina blessow ewidentnie
tylko ze co zmieniac skrypt blessow skoro testowalem juz mnostwo skryptow na blessy i nie pomagalo :\

haha mozna powiedziec ze rozwiazalem to
sprawa jest dla mnie jasna
testowalem padanie kilka razy bez blessow i normalnie padam i level jest normalnie a wystarczy ze kupie blessy i 1lvl po padneiciu
czyli wina blessow ewidentnie
tylko ze co zmieniac skrypt blessow skoro testowalem juz mnostwo skryptow na blessy i nie pomagalo :\

dobra, pokaż mi swoje skrypty:

login.lua
playerdeath.lua

deklaracje creaturescriptow

element skryptu, który daje ci blessy (no czyli jak tam masz komenda !bless czy u npc)

i source gdzie masz blessy, chyba w player albo game albo chuj wie, znajdź

nie chcesz dawać swoich pro skryptów to nie dawaj i pamiętaj to tobie zależy by uzyskać pomoc, a nie nam by ją udzielić, więc jak typek Up daje ci creaturescripty żebyś podmienił na chwilkę i sprawdził czy będzie działać to tak zrób..
JEMU KURWA CHODZIŁO, ŻEBY ZNALEŚĆ PRZYCZYNĘ, A NIE WYMIENIĆ CI CREATURESCRIPTY NA CAŁE ŻYCIE

no tu masz z player.cpp misq
Code:
	uint32_t start = g_config.getNumber(ConfigManager::BLESS_REDUCTION_BASE), loss = lossPercent[LOSS_CONTAINERS], bless = getBlessings();
	while(bless > 0 && loss > 0)
	{
		loss -= start;
		start -= g_config.getNumber(ConfigManager::BLESS_REDUCTION_DECREAMENT);
		bless--;
	}

uint32_t itemLoss = (uint32_t)std::floor((float)(loss + 5) * lossPercent[LOSS_ITEMS] / 1000.);
	for(uint8_t i = SLOT_FIRST; i < SLOT_LAST; ++i)
	{
		if(Item* item = inventory[i])
		{
			uint32_t rand = random_range(1, 100);
			if(getSkull() == SKULL_RED || (item->getContainer() && rand <= loss) || (!item->getContainer() && rand <= itemLoss))
			{
				g_game.internalMoveItem(NULL, this, corpse, INDEX_WHEREEVER, item, item->getItemCount(), 0);
				sendRemoveInventoryItem((slots_t)i, inventory[(slots_t)i]);
			}
		}
	}
}

To nic nie ma wspólnego z silnikiem, wystarczy mała głupia zmiana w skryptach, dobre zapytanie w google i masz rozwiązanie :>

nie ma opcji skrypt blessow z talkaction tylko ustawia playerowi te blessy z sourca czyli system blessow jaki posiada silnik i cos z tym systemem chyba mam wlasnie zjebane

no ale wklej jeszcze login.lua, bo tam jest zapis, że gracz ma tracić exp w zależności od "punktów strat"

z tym players.cpp to w nowszych revach jest tak:

Code:
void Player::dropLoot(Container* corpse)
{
	if(!corpse || lootDrop != LOOT_DROP_FULL)
		return;

uint32_t loss = lossPercent[LOSS_CONTAINERS], start = g_config.getNumber(
		ConfigManager::BLESS_REDUCTION_BASE), bless = getBlessings();
	while(bless > 0 && loss > 0)
	{
		loss -= start;
		start -= g_config.getNumber(ConfigManager::BLESS_REDUCTION_DECREMENT);
		--bless;
	}

uint32_t itemLoss = (uint32_t)std::floor((5. + loss) * lossPercent[LOSS_ITEMS] / 1000.);
	for(int32_t i = SLOT_FIRST; i < SLOT_LAST; ++i)
	{
		Item* item = inventory[i];
		if(!item)
			continue;

uint32_t tmp = random_range(1, 100);
		if(skull > SKULL_WHITE || (item->getContainer() && tmp < loss) || (!item->getContainer() && tmp < itemLoss))
		{
			g_game.internalMoveItem(NULL, this, corpse, INDEX_WHEREEVER, item, item->getItemCount(), 0);
			sendRemoveInventoryItem((slots_t)i, inventory[(slots_t)i]);
		}
	}
}

ale to wiesz, wklej lepiej ten login itd.

Może się podzielisz jak sobie poradziłeś żeby inne nooby Twojego pokroju nie musiały marnować naszego czasu ?

co co twojego pokroju szkodniku ty jeden
no zamienic to co dalem z player.cpp na to co Seminari dal xd

Back