• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

2 pytania...

GarQet

Own3d!
Solutions
14
Reaction score
81
Siema, mam dwa pytanka, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi:
1. Posiadam jakiś błąd w accmakerze, tz.:
Code:
Fatal error: Call to undefined method OTS_Account::getBanTime() in /home/var/www/characters.php on line 347
Więc tak, nie wiem czy problem jest z plikiem POT, czy z funkcją getBanTime() :confused:
Nie wiem, dlatego proszę was o pomoc :blink:.
Proszę o wytłumaczenie.

2. Mam błąd z Areną Gęsiora, używam 0.3.6pl1 (bo nie wiem czy jest sens zmieniać na 0.4) i mam pewien błąd przy odbieraniu GOBLETA, tz. wywala mi błąd z funkcją:
Code:
doSetItemSpecialDescription
I tutaj moje pytanie: Czy w 0.3.6pl1 jest inna funkcja która robi to samo co ta, czy jest coś powalone?
Proszę o wytłumaczenie.

Z góry dziękuję, rep+.
Pozdrawiam.

doItemSetAttribute(goblet, "description", "It is given to the courageous victor of the barbarian arena warlord difficulty.\nAwarded to " .. getCreatureName(cid) .. ".")

Mam jeszcze jedno pytanie: od dziś pokazuje mi się pewien błąd w acc makerze, może mi ktoś pomóc go naprawić ;s ?
Code:
Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/var/www/guilds.php on line 201

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/var/www/guilds.php on line 201

201 linijka to:
Code:
					$main_content .= '<TR><TD><FORM ACTION="?subtopic=guilds&action=change_nick&name='.urlencode($player->getName()).'" METHOD=post><A HREF="?subtopic=characters&name='.urlencode($player->getName()).'">'.($player->isOnline() ? "<font color=\"green\">".$player->getName()."</font>" : "<font color=\"red\">".$player->getName()."</font>").'</A>';

Bywa :]
I tak naprawiłem 2 błędy UP, teraz mam do czynienia z 3 :]

Znow ci pisze dokladnie! Drugim argumentem w in_array() podaje sie typ danych 'array' ktory widocznie nim nie jest.

Back