• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

[8.4] Pewien skrypt...

Status
Not open for further replies.

GarQet

Own3d!
Solutions
14
Reaction score
81
Witam, poszukuję pewnego skryptu...
Chodzi mi oto, że jak się logujesz i walczysz po czym umierasz to chcę aby spadało z danej postaci całe eq, tz. aby całe eq było w dedzie, ale gdy da postać się zaloguje w temple to aby je całe miała, oraz aby jej level zresetował się do 50'tego.
Czy jest ktoś w stanie taki skrypt zrobić?
Bd. wdzięczny, czekam na szybkie odpowiedzi. :)

Działa :), reput dla pana UP, a jeszcze jedno pytanie, jak zrobić żeby automatycznie wybierało sobie temple z posród 4 różnych?

#Edit
Jesczez jedne prócz tego na górze pytania: jak zrobić tak aby pokazywało (jak kliknie się prawym na gracza) ile koleś zdobył fragów?

Last edited:
Nie wspierwam serverow pvp-e bo jest to dla mnie konkurencja więc sorry :>
co do pokazywania fragow musisz uwzglednic czy am trzymac je w "kontenerze" czy gdzies indziej nastepnie zrobic aby funckcja "onLook" pobierala wartosc.
Nikt ci tu gotowych skryptow nie da niestety.

Spoko, a chociarz z tymi fragami powiesz? Bo na każdym już teraz ściąganym OTSie enfo są że ci liczy fragi, a ja mam taki od zera, większość sam robiłem, więc mógłbyśbyć tak dobry i mi chociarz to powiedzieć, z templami to czaje bo na prawie żadnym takiego nie ma bajeru :P
bd. wdzięczny, czekam na odpowiedź.

No to po prostu skopiuj te funkcje z innego silnika, bodajze jest to creature events.

Spoko, a chociarz z tymi fragami powiesz? Bo na każdym już teraz ściąganym OTSie enfo są że ci liczy fragi, a ja mam taki od zera, większość sam robiłem, więc mógłbyśbyć tak dobry i mi chociarz to powiedzieć, z templami to czaje bo na prawie żadnym takiego nie ma bajeru :P
bd. wdzięczny, czekam na odpowiedź.

Patrz: mój sign -.0
Jeśli nie potrafisz powycinać to znaczy jedynie, że tak naprawdę chuja robiłeś sam :)

Yyyyy... No tak, z górrey załóż, szczerze to mnie to pierdoli to czy myślisz że sam robiłem czy też nie, wkurwia mnie takie gadanie...

Odp. 2UP
Mówiłem tutaj że jest to na servach war, a nie umiem tak zrobić zeby działało bez innych funcji... Zawsze coś przechodzi z wara prócz tych fragów, a tak peesem gdzie się zwiększa wielkość expa dostawanego za człowieka zabitego?

Yyyyy... No tak, z górrey załóż, szczerze to mnie to pierdoli to czy myślisz że sam robiłem czy też nie, wkurwia mnie takie gadanie...

Odp. 2UP
Mówiłem tutaj że jest to na servach war, a nie umiem tak zrobić zeby działało bez innych funcji... Zawsze coś przechodzi z wara prócz tych fragów, a tak peesem gdzie się zwiększa wielkość expa dostawanego za człowieka zabitego?

Masz pięknie poskładany kod w jednym pliku, więc nie wiem jaki widzisz problem.

Yyyyy... Powiem tak, co do fragów, to jakoś przeżyje, bo widzę że chyba nikt nie umie albo nie chce się podzielić skryptem na te fragi, szczerze to niewiem co poucinać a co nie, nie chce sie w to bawic, bo jak sie bawilem to nic nie wychodzi, blad oczywiscie w Silniku.
A co do tego lvl'a za zabicie kolesia, to w Config.lua nic nie ma jest tylko linijka z zapytaniem czy ma dawac exp, ale nie mam ile razy czy coś takiego, czy jest ktoś w stanie mi na to pytanie odpowiedziec, gdzie zmienic aby wiecej dawalo expa za zabicie kogos?

przelicznik jest ten sam dla ludzi i potworow... nikt tu nie lubi ludzi którzy nie potrafia czegos zrobic i nawet nie wykazują chęci np pokazując nie dzialający skrypt tylko prosza o gotowy.

Tam nie ma nic do wycinania :/ Masz funkcje doPlayerShowFragsCount w mine.lua i wywołanie jej w creaturescripts/mine/~ :s

Aha... coś pomyśle... może mi wyjdzie, a powie mi ktoś co z tym expem za zabicie? Bo niewiem gdzie to ustawić, bo u mnie się dostaje tylko 30% levela

Nikt ci nie da gotowych skryptow koniec kropka.

Yyyyy... Powiem tak, co do fragów, to jakoś przeżyje, bo widzę że chyba nikt nie umie albo nie chce się podzielić skryptem na te fragi, szczerze to niewiem co poucinać a co nie, nie chce sie w to bawic, bo jak sie bawilem to nic nie wychodzi, blad oczywiscie w Silniku.
A co do tego lvl'a za zabicie kolesia, to w Config.lua nic nie ma jest tylko linijka z zapytaniem czy ma dawac exp, ale nie mam ile razy czy coś takiego, czy jest ktoś w stanie mi na to pytanie odpowiedziec, gdzie zmienic aby wiecej dawalo expa za zabicie kogos?

Może 11 lat nie wystarcza na ogarnięcie tego?? Bardzo nie miło mi widzieć "cIE" na tym forum. Złodziejaszku map ;]

Status
Not open for further replies.
Back