• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

8.6 Problem z depo i parcelami

gadery

New Member
Reaction score
0
Witam. Postaram sie opisać problem jak najdokładniej a mianowicie:
- po wysłaniu parcela paczka znika i nigdzie nie dochodzi
- wkładając itemy do depo w yala możemy je wyciągnąć w thais

Takie dwa spostrzeżenia na podstawie, których i kilku postów wywnioskowałem, że najprawdopodobniej wszystkie skrzynki są przypisane do jednego miasta (lub nie mam racji).

Próbowałem błąd poprawić w RME ustawiając "properties" skrzynek depo gdzie powinny być ID miast jednakże w "properthies" znajduje się jedynie pole na actionid oraz uniqueid, nie ma żadnej wzmianki o id miata ani co miało by się w środku znajdować tak jak to jest w przypadku zwykłej skrzynki.

Jeśli ktoś ma wersje RME, w której mógł bym to ustawić bardzo prosił bym o upload lub jeśli ktoś wie jak taki problem rozwiązać w jakiś inny sposób ... jest szansa pochwalić się wiedzą : D

Witam. Postaram sie opisać problem jak najdokładniej a mianowicie:
Próbowałem błąd poprawić w RME ustawiając "properties" skrzynek depo gdzie powinny być ID miast jednakże w "properthies" znajduje się jedynie pole na actionid oraz uniqueid, nie ma żadnej wzmianki o id miata ani co miało by się w środku znajdować tak jak to jest w przypadku zwykłej skrzynki.
W items.xml w RME dodaj do locker parametr:
Code:
<attribute key="type" value="depot"/>

<item fromid="2589" toid="2592" article="a" name="locker">
<attribute key="type" value="depot"/>
<attribute key="containerSize" value="30" />
</item>

Takie coś mam w items.xml

Humm ściągnąłem Simone ME, otworzyłem pierwszy projekt i do lockera dało dodać się id miasta. Gdy załadowałem swoją mapę (po długich mękach żeby simone nie płakał) sytuacja taka sama jak z RME czyli brak pola na wpisanie miasta jedynie pola na actionId i uniqueId. Coś jest nie tak z mapą.

Usuń fromid toid i zrób 4x linijke, bo rme ma parę błędów i nie zczytuje z parametrów fromid toid, nazw też jak dasz np. ścianom np. fromid toid nazwę to nie czyta, tak samo jest z parametrami.
usuń linijkę tą i wklej to:

Code:
<item id="2589" article="a" name="locker">
		<attribute key="type" value="depot" />
	</item>
	<item id="2590" article="a" name="locker">
	</item>
	<item id="2591" article="a" name="locker">