• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Acc maker + silnik 8.6

krysti11

New Member
Reaction score
1
Witajcie, potrzebuje pomocy z silnikiem, oraz Acc makerem. Silnik jest to tfsa 0.3.6 V5.

1. Most powerfull guilds + znaki

Problem polega na tym, że wyświetla mi się obrazek gildi, lecz niestety nazwa już nie. Natomiast, gdy kliknę w ten obrazek wyskakuje mi błąd "Z�y format." Natomiast drugim problemem jest to, że nie mogę znaleźć jak usunąć te znaki z pytajnikami.

2. Po dedzie

Drugi problem znajduje się w silniku. Gdy posta pada, wyskakuje okienko z wyborem postaci. Gdy się zaloguje, okienko znowu wyskakuje. Czy da się je jakoś usunąć?

3. BugTracker
Kolejny problem, znowu jest w acc makerze. Wciskając przycisk tracker, występuje komunikat "Invalid subtopic. Can't load page." Szukałem już wielu rozwiązań, lecz żadne nie działało, może wy coś poradzicie?

4. SmsShop

Tak więc, ustawiłem sobie w configu, aby obrazki do smsshopu były w formacie .gif - Czy dało by się coś zrobić, aby nie było czarnego tła na obrazku?

Tak więc, ustawiłem sobie w configu, aby obrazki do smsshopu były w formacie .gif - Czy dało by się coś zrobić, aby nie było czarnego tła na obrazku?
Ustawić przeźroczystość w obrazku. W gimpie,photoshopie lub nawet w Paincie wolno :).

3. BugTracker
Kolejny problem, znowu jest w acc makerze. Wciskając przycisk tracker, występuje komunikat "Invalid subtopic. Can't load page." Szukałem już wielu rozwiązań, lecz żadne nie działało, może wy coś poradzicie?

Zapewne masz złe parametry w indexie, np. w index masz ?subtopic=bugtracker a w skrypcie ?subtopic=bug&action=new

Coś w ten deseń xd

1. Most powerfull guilds + znaki

Problem polega na tym, że wyświetla mi się obrazek gildi, lecz niestety nazwa już nie. Natomiast, gdy kliknę w ten obrazek wyskakuje mi błąd "Z�y format." Natomiast drugim problemem jest to, że nie mogę znaleźć jak usunąć te znaki z pytajnikami.

Zmienić kodowanie pliku, np. w notepad++.

2. Po dedzie

Drugi problem znajduje się w silniku. Gdy posta pada, wyskakuje okienko z wyborem postaci. Gdy się zaloguje, okienko znowu wyskakuje. Czy da się je jakoś usunąć?

Probably zrąbane init w creaturescript, podmień z oryginalnymi.

3. BugTracker

Invalid subtopic. Can't load page - brak pliku odpowiedzialnego za wywołanie lub uszkodzony ten pliczek.

4. SmsShop

jpg->png.

Back