• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

ataki

Skończyło się na tym, że teraz każdy gracz który wyśle chociaż jednego SMS'a jest dla mnie FRAJEREM

bo jest i tyle, zawsze tak było

pamiętam na orionie jak zaczynałem grać dddaaaawno temu pare lat, to z kumplem nie kupowaliśmy nic tylko szukaliśmy na respach ludzi, którzy mają item z shopu (widać było po obrażeniach) i np. kolega go zabijał, a ja w averain czy jak to się nazywało czekałem przy aol'u i jak szedł kupić to padał znowu i wiele razy tak zrobiliśmy to po backpackach eq mieliśmy ;s

a tam drogie itemy były, po 6-10 zl sztuka XD

Rzeczywiscie daleko mi do eksperta OTS, lecz akurat jeśli chodzi o ataki DDoS to mogę powiedzieć parę słów.
google można położyć a OTS nie dało by się? nie ma skutecznej obrony przed DDoSami, jakie niby zabezpieczenia robiles ?

dobry botnet + (nawet kilkaset zombie) i każdy OTS można położyć.

Oj dima :D :D

Rzeczywiscie daleko mi do eksperta OTS, lecz akurat jeśli chodzi o ataki DDoS to mogę powiedzieć parę słów.
google można położyć a OTS nie dało by się? nie ma skutecznej obrony przed DDoSami, jakie niby zabezpieczenia robiles ?

dobry botnet + (nawet kilkaset zombie) i każdy OTS można położyć.

I pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu dima pytał co to jest atak emacsem przez sendmail.

Przybij pione zakius :3

Ogólnie właśnie o to chodzi i na tym vpsie nic nie zawojujesz jeżeli atak przekracza łącze przydzielone.

Generalnie to chciałbym poznać jeszcze opinie eksperta dimy w tej sprawie bo bardzo sobie szanuje jego wiedzę która oświetla nasze niedouczenie niczym Prometeusz dający ludziom niegdyś ogień.

jak jest fw to problemy zaczynają się gdy atak przekracza łącze przydzielone do szafy/pokoju/whateva, zależy jak serwerownia jest zbudowana
jednak moga też po prostu cię odciąć wcześniej równie dobrze :D

@up: to ja chyba idę grać sam

No mogą odciąć na wyższej powłoce (czy czymś tam, nie znanie poprawnej terminologii over9000 prowadzi do bólu dupy) ale jak już zauważyliśmy to konkretne DC wycina ataki poniżej 50Mbitów a więc ten atak już przebija się przez infrastrukturę i wali w node'a :D

Każdy DC ma inna politykę względem ataków ale w teraźniejszych czasach często i gęsto blokują po prostu gdy atak jest tak duży aby ucierpiała na nim cała infrastruktura.

Tak to widze ziom.

I odpisuj mi na profilu a nie na swoim, jesteś tu starym wyjadaczem a tak prostych rzeczy nie wiesz bro ;o

Ne no bez śmiechu teraz, ale widać że chłopak coś zaczyna kumać szkoda tylko że wszedł w taki temat jak tibia i jedno wielkie gówno związane z nią.

Misiek ogarnij że on ma serva 7.92 , który pewnie nawet na siebie nie zarabia

Właśnie na takich serwerach przy 20-40 osobach online spokojnie da radę opłacić serwer, przy czym można zauważyć mały dochód, ale nie o to się rozchodzi.

Zaraz po napisaniu tego tematu napisał do mnie jeden z użytkowników. Nie powiem, ale w bardzo atrakcyjny sposób pomógł <3
Myślałem że na taki serwer nie przyda się nawet fw, no ale jak było trzeba to tak zrobiłem.

Otóż najgorsze jest to, że cały czas ta osoba do mnie pisze w formie zastraszania, nie to że się boję, tylkóż prostu aż się we mnie gotuję że nic nie mogę zrobić.
Od tamtego czasu spokój, właśnie dziś znów została wysłana wiadomość że serwer wyląduje na Marsie :)
Jestem pod stałym kontaktem z BH, nie jest tak źle, w ovh pewnie zostałbym zablokowany.

Po przeczytaniu waszych wypowiedzi mogę stwierdzić że wszelkie próby obrony na tak słabym łączu nie dadzą mi pozytywnych skutków.(o ile ten atak w ogóle był na jakimś poziomie)

Na razie poczekam do następnego ataku, o ile do niego dojdzie, jakie będą efekty dam znać ; )

Ktoś jeszcze pisał na temat silnika.

Działa to na takiej zasadzie.
Koleś w magiczny sposób zdołał skompilować evoluta 7.92. Pogrzebał w source, połatał dziury, podłączył pod swoją listę ots, i na chwilę obecną sam silnik (bez source) ma 3-4 osoby. W każdym momencie ten 'koleś' może wyłączyć każdemu silnik odcinając po prostu połączenie z otslistą.
Czytając to zapewne macie rogala na twarzy z pytaniem dlaczego sobie sam nie skompilowałem źródeł. Noo... za dużo problemów z kompilacją (bibliotek brak).
Jeżeli ktoś ma na posiadaniu działające silnik (source) 7.92, byłbym wniebowzięty ; )

A dlaczego 7.92? Na tym zaczynałem i najbardziej przypadło mi do gustu, a gracze są którzy grają i trzymają projekty na poziomie.

Code:
może wyłączyć każdemu silnik odcinając po prostu połączenie z otslistą

a jak będziesz chciał tani hosting na serwerach hosteamu zapraszam do nas
start [Otos]

Back