GarQet
Own3d!
- Solutions
- 14
- Reaction score
- 81
Siemaneczko, wczoraj zaistniała strasznie dziwna sytuacja.
Opowiem wam jak to się zaczęło. Zakończyłem pierwszą edycję serwera i chciałem za parę godzin puścić kolejną, wszystko było ok. Zgasiłem silnik, serwer był offline. Tuż przed startem chciałem dodać serwer ponownie na otlist'y w celu lepszej reklamy, lecz napotkał mnie komunikat
Teraz proszę o wytłumaczenie, jakim to sposobem miałem tyle graczy na serwerze gdy ots był offline?
A, i dodam, że dostałem odpowiedź od otservlist:
Opowiem wam jak to się zaczęło. Zakończyłem pierwszą edycję serwera i chciałem za parę godzin puścić kolejną, wszystko było ok. Zgasiłem silnik, serwer był offline. Tuż przed startem chciałem dodać serwer ponownie na otlist'y w celu lepszej reklamy, lecz napotkał mnie komunikat
Zdziwiłem się, gdy ujrzałem ten komunikat ze względu na to, że na serwerze grało 5-10osób a żadnych no-logout zone nie ma na mapie + nie bawię się w żadne spoffy bo to się kończy banicją na otlistach czyli totalnym upadkiem serwera. Lecz to nie wszystko. Chciałem zobaczyć czy na otlist.eu też mnie zbanowali za rzekomy data spoffing. Wchodzę i widzę, że mój serwer, który jest OFFLINE jest w pierwszej piątce top serwerów z liczbą graczy ~250 i rekordem ponad 300+.Server jest zbanowany! Powód: Spoofing data info
Teraz proszę o wytłumaczenie, jakim to sposobem miałem tyle graczy na serwerze gdy ots był offline?
A, i dodam, że dostałem odpowiedź od otservlist:
Oczywiście nie mógł mieć 1523 graczy na serwerze - z tego powodu też dostał automatycznego bana