• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Auto spoff?! <rotfl>

Status
Not open for further replies.

GarQet

Own3d!
Solutions
14
Reaction score
81
Siemaneczko, wczoraj zaistniała strasznie dziwna sytuacja.
Opowiem wam jak to się zaczęło. Zakończyłem pierwszą edycję serwera i chciałem za parę godzin puścić kolejną, wszystko było ok. Zgasiłem silnik, serwer był offline. Tuż przed startem chciałem dodać serwer ponownie na otlist'y w celu lepszej reklamy, lecz napotkał mnie komunikat
Server jest zbanowany! Powód: Spoofing data info
Zdziwiłem się, gdy ujrzałem ten komunikat ze względu na to, że na serwerze grało 5-10osób a żadnych no-logout zone nie ma na mapie + nie bawię się w żadne spoffy bo to się kończy banicją na otlistach czyli totalnym upadkiem serwera. Lecz to nie wszystko. Chciałem zobaczyć czy na otlist.eu też mnie zbanowali za rzekomy data spoffing. Wchodzę i widzę, że mój serwer, który jest OFFLINE jest w pierwszej piątce top serwerów z liczbą graczy ~250 i rekordem ponad 300+.
Teraz proszę o wytłumaczenie, jakim to sposobem miałem tyle graczy na serwerze gdy ots był offline?

A, i dodam, że dostałem odpowiedź od otservlist:
Oczywiście nie mógł mieć 1523 graczy na serwerze - z tego powodu też dostał automatycznego bana

1. Pytaj tych co cię zbanowali, to nie my.
2. Widocznie miałeś lepszy serwer niż właściciel listy.
3. Możliwe, że nie mieli co robić to cię zbanowali.
4. Jak zwykle zawiesił im się system i zbanowali cię żeby go odwiesić.

Status
Not open for further replies.
Back