• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Backup bazy danych

Shanksera

New Member
Reaction score
1
Moglby mi ktos powiedziec jak ustawic automatyczny zapis bazy danych np. co 2h , zeby w razie czego moc zrobic backup.

MySQL Administrator

Jesli chcesz robic to kiedy server jest online to ja osobiscie nie radze. W zaleznosci od wielkosci tej bazy moze to potrwac nawet pare minut (freeze).

No a skad ja mialem wiedziec jaki ty masz system? MySQL Administrator jest dla Windowsow.

Na Linuxie mozesz to robic z uzyciem crona.

KaczooH ja robie mysqldumpem i nie mam freeza.

mysqldump -uroot -phaslo bazadanych > plikbackupu.sql

@up - Myslalem, ze mowi o Windowsie dlatego, ze nie napisal jaki ma system.

Jesli chodzi o Linuxa to kwestia znalezienia tego na Google to jakas minuta...

KaczooH ja robie mysqldumpem i nie mam freeza.

mysqldump -uroot -phaslo bazadanych > plikbackupu.sql

O to bardzo ciekawe ; D, musisz mieć chyba dość szybki komputer, albo bardzo małą baze, bo teoretycznie mysqldump robi znacznie więcej rzeczy od zwykłego kopiowania.

Chociaż, ja też nie mam żadnych freezów, a kopiuje normalnie całą (I to dośc sporą) baze.

Jesli OVH HG 2009 nazywasz szybkim to ma szybki. Jesli baza danych przy 400-500 playerach online kazdego dnia to mala to ma mala. :P

O to bardzo ciekawe ; D, musisz mieć chyba dość szybki komputer, albo bardzo małą baze, bo teoretycznie mysqldump robi znacznie więcej rzeczy od zwykłego kopiowania.

Chociaż, ja też nie mam żadnych freezów, a kopiuje normalnie całą (I to dośc sporą) baze.

mysqldump może korzystać tylko z jednego rdzenia, więc ots ma drugi jeśli są dwa, ja przy bazie w pliku txt 80Mb nie mam żadnego freeza :)

Back