• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Banalne Pytanie :P

Status
Not open for further replies.

Grochu

New Member
Reaction score
2
Witam, mam mały problem. Załozyłem na swoim OTS konto oraz postać. Zapomniałem do nich passów. Wszedłem do bazy i zaczynam szukać w rubryce account oraz players. Znalazłem swój account name, ale nie mogę wyszukać hasła. W ramce "password" wogole jest jakas dluga kombinacja liter, a o ile pamietam mialem duzo krotsze haslo. Wiec gdzie sa rubryki odpowiedzialne za account name oraz password? Prosze o pomoc, dziekuje!

Hasło jest w polu `password`, tylko ono jest szyfrowane algorytmem sha1 albo md5.

robisz tak: edytujesz to konto i w password zmieniasz sposrod wielu opcji w rozwijanej liscie na SHA1. Nastepnie wpisujesz jakies inne haslo normalnie, a phpmyadmin to zakoduje. I logujesz sie uzywajac tego nowego hasla

A nie mozna zrobic tak zeby pokazywalo bez szyfrowania? Bo jak np. Bede posiadal swoj OTS i bede chcial zalogowac sie na postac innego gracza to odrazu bede musial mu haslo zmieniac? :P

Taa... albo bedziesz chcial haxowac ludzi na innych otsach. Mozesz zawsze wywalic z kodu strony i zrodel otsa szyfrowanie. Nikt nie bedzie Ci tlumaczyl jak lamac celowo wprowadzone zabezpieczenia poza tym wszystko co jest na postaci (przedmioty, storage etc) mozesz zobaczyc w bazie danych bez logowania sie na postac

W takim przypadku po prostu przepisz daną postać na swoje konto.

Nie chciałbym zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj. Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie jest jakiś sposób aby masowo oczyścić wszystkie domki z itemów oraz usunąć ich właścicieli?

Byłbym wdzięczny jakbyś mi mógł napisać jak to zrobić.

Zapytanie SQL, wklepujesz w phpmyadminie albo w konsoli mysqla.
Code:
TRUNCATE `houses`;
TRUNCATE `house_data`;
TRUNCATE `house_lists`;

Status
Not open for further replies.
Back