• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Błąd Eregi

Status
Not open for further replies.

Reins

Member
Reaction score
8
Otóż używam starego acc, na linuxie nie występują żadne błędy, otóż na windowsie w poddziale gdzie ukazują się newsy występują błędy:
Code:
Deprecated: Function eregi() is deprecated in C:\x\show_news.php on line 24

Deprecated: Function eregi() is deprecated in C:\x\inc\shows.inc.php on line 23

Błąd z tego co wiem informuje o przestarzałej funkcji eregi, z tego też się domyśliłem aby zmienić ją na preg_match, lecz wtedy nie występuje już błąd o przestarzałości (DEPRECATED) tylko WARNING.
dalej

Jeżeli zmienie z eregi na preg match w show_news występuje wtedy już taki błąd

Code:
Warning: preg_match() [function.preg-match]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in C:\xampp\htdocs\asduunyterzbyzyz\show_news.php on line 24

Co mogę zrobić z tym błędem ?

Jest on dla mnie nie szkodliwy, pokazują się wszystkie newsy, tylko to, że ukazuje się ta informacja.
Dobrym rozwiązaniem byłaby możliwość wyłączenia error_report, lecz nie wiem gdzie to ustawić.

Miałem także problemy z NOTICE, lecz wyłączyłem je za pomocą
Code:
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);
Czy jest możliwość zrobienia tego także z Deprecated?

a może oprócz błędu byś pokazał kod ? bo jak na razie o ci mogę powiedzieć, że potrzebujesz ogranicznika wzorcu.

Zainstalowałem najnowszą wersję Cute Newsa, i problem z plikiem Show News zniknął, zaś w shows inc dalej się pokazuje ten sam.

Wiem że funkcja jest stara, ale używana dalej w najnowszym cute Newsie. Przy zmianie eregi na preg_match występuje błąd
Code:
Warning: preg_match() [function.preg-match]: No ending matching delimiter '>' found in C:\xampp\htdocs\asduunyterzbyzyz\inc\shows.inc.php on line 54

Warning: preg_match() [function.preg-match]: No ending matching delimiter '>' found in C:\xampp\htdocs\asduunyterzbyzyz\inc\shows.inc.php on line 54

zaś jak jest eregi to

Code:
Deprecated: Function eregi() is deprecated in C:\xampp\htdocs\asduunyterzbyzyz\inc\shows.inc.php on line 54

Deprecated: Function eregi() is deprecated in C:\xampp\htdocs\asduunyterzbyzyz\inc\shows.inc.php on line 54

plik shows.inc

Wklej.to - po prostu wklej to! - paste: m3FXo

Funkcja eregi nie istnieje od dawien dawna, musisz ją zastąpić funkcją preg_match wraz z zachowaniem prawidłowych regułek (regular expressions), czyli musisz je po prostu przepisać.

Google

Status
Not open for further replies.
Back