• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Błąd podczas kompilacji TFS 0.2.5 pod Linux Debiian

Status
Not open for further replies.

Hadol

New Member
Reaction score
0
Witam próbuje skompilować silnik ale napotykam błędy.
Oto moje błędy:
zrzutekranupf.png

Proszę o szybką odpowiedź, bo bardzo mi na tym zależy :p

A wiesz, ze nie zadales pytania? Prosisz o odpowiedz na nieistniejace pytanie, najs.

No zadałem jak to naprawić, żeby dało się skompilować... ??

Witam próbuje skompilować silnik ale napotykam błędy.
Oto moje błędy:
Proszę o szybką odpowiedź, bo bardzo mi na tym zależy

Tutaj nie ma pytania. :D

Co do bledu, chyba outdated boost,

A mógłbyś mi powiedzieć coś więcej na ten temat bo jestem zielony w tym xD a co do pytania to tak na myślenie xD

Please update your boost library.

A mogłbyś powiedzieć jak to zrobić bo ja narazie zaczynam z linuxem i nie wiem jak to zzrobić xD

Edit:

Dobra poradziłem, zaistalowałem boosta 1.38, teraz mam taki problem:
zrzutekranu1y.png

Chodzi o to, że nie widzi lboost_regex a nigdzie go nie mogę znaleść. Czy mógłby mi ktoś podać linka i jak go zainstalować? Bo po komendzie apt-get install lboost_regex nie może odnaleść pakietu. Wiec prosze o podanie linku do tego boosta i jak go zainstalować.

Last edited:
Wynajmij admina/zapytaj na forum o linuksie.

Ale Ty chcesz zeby ktos zrobil wszystko za Ciebie.

Ty chyba nie wiesz człowieku co gadasz.. Napotkałem błąd i pytam sie jak sobie z nim poradzić bo sam nie daje rady.. Po to jest forum chyba.. Jakbym chciał żeby ktoś za mnie to zrobił to bym tu nie pisał i bym specjalnie linuxa nie instalował na kompie.. zastanów sie człowieku dobrze ci radzę i jak nie umiesz pomoc to sie nie wypowiadaj chyba proste co? Szukam kogoś kto mi z tym błędem pomoże a nie tak jak kolega wyżej. Po to jest forum..

Sprawdź

apt-get install libboost-regex-dev
apt-get install libboost-regex

Ty chyba nie wiesz człowieku co gadasz.. Napotkałem błąd i pytam sie jak sobie z nim poradzić bo sam nie daje rady.. Po to jest forum chyba.. Jakbym chciał żeby ktoś za mnie to zrobił to bym tu nie pisał i bym specjalnie linuxa nie instalował na kompie.. zastanów sie człowieku dobrze ci radzę i jak nie umiesz pomoc to sie nie wypowiadaj chyba proste co? Szukam kogoś kto mi z tym błędem pomoże a nie tak jak kolega wyżej. Po to jest forum..

Jak forma udzielonej pomocy Ci nie odpowiada no to po prostu wypierdalaj. Forum jest po to żeby podać wskazówki - a nie gotowce żeby kolejny idiota Twojego pokroju zaczął sobie klepać kase i przy okazji spamować fora innych serwerów.

Skoro nie potrafisz zrobić tego co jest wytłumaczone w pierwszym lepszym poradniku to znaczy, że jesteś za głupi na to żeby mieć serwer.
A ja Ci dobrze radze: zastanów się dobrze (człowieka wywalam z tego zdania, bo to jednak byłaby pochwała) czy chcesz do czegoś dojść i czegoś się nauczyć, czy jednak wolisz za każdym razem lądować z tematem na polish boardzie.

Status
Not open for further replies.
Back