• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Blad przy odpalaniu !

Status
Not open for further replies.

Lukanio

### Own3D ###
Reaction score
6
Podczas odpalania OTS mam blad:

/usr/include/boost/thread/pthread/condition_variable_fwd.hpp:38: boost::condition_variable::~condition_variable(): Assertion `!pthread_cond_destroy(&cond)' failed.

Na tym dedyku dziala inny OTS lecz ma ustawione "bindOnlyConfiguredIpAddress = true" i posiada inne IP niz moj OTS u mnie tez jest ustawione "bindOnlyConfiguredIpAddress = true".. i jezeli chce odpalic mojego OTS pod takimi samymi portami jak jest 1 OTS to wywala blad ale jak zmienie porty na inne to normalnie sie odpala... Ma ktos jakis pomysl?? PLOSE !! <_<

Używasz dystrybucji, która prawdopodobnie nie honoruje tej opcji. W niektórych TFSach były takie błędy. Zmień na inną. Ewentualnie wykilluj wszystkie! procesy i wtedy sprawdź.

tak z tego co widzę to masz już włączony serwer z podanym ip więc zmień ip lub wyłącz serwer który działa cały czas

btw.

jezeli chce odpalic mojego OTS pod takimi samymi portami jak jest 1 OTS to wywala blad ale jak zmienie porty na inne to normalnie sie odpala...

sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie

Ja miałem ten błąd jak wpisałem to samo IP przy 2 otsach ;d
Zmień ip tego drugiego lub zmien portyyy

Problemem też może być źle dodane IP Failover, jeśli owe posiadasz ;)

Wszystko jest dobrze dodane bo dziala 2x TFS 0.3.6 ale juz TFS 0.4 pod po portem 7171 nie daje rady pod innym normalnie sie odpala ! uzywam 3748 !!prosze o pomoc !!!

Jezeli na tym silniku nie daje rady to prosze o najlepszy zamiennik pod ta sama WERSJE! Albo prosze o poradnik jak to naprawic ! ( w configu.lua z wersji 3748 nie ma funkcji "bindOnlyConfiguredIpAddress" )

Last edited:
W TFS 0.4 standardowo binduje do jednego adresu.
Dwa: revy bywają skopane, nie ma co prosić o pomoc, nie od tego jest to forum, żeby spamować, że revision jest skopane. Ściągnij inne, będzie działać (albo i nie).

Status
Not open for further replies.
Back