• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Błąd z dodawaniem serwera.

averatec ło Jezu ależ Ty znasz się na matematyce. Jak ktoś nie wie co to znaczy licza 0.(9) to niech się cofnie do podstawówki jakaś 4 klasa z tego co pamiętam :)

Elf jak jesteś developerem TFSa to przydało by się trochę kultury bo krucho u Ciebie z nią. Rozumiem, że nooby potrafią wyprowadzić z równowagi ale lepiej zbędę komentarze zostaw dla Siebie.

@ Silent leave this thread, you arent pl, we all know you want reach the 4000 posts.
Pierdolony turas

Dzieciaku, matka Cię nie kocha, czy tatuś za bardzo w nocy? Napisał jak wół: OTS-LIST.ORG, nie OTSHITERVLIST.ORG.

~warned.
(a blokadę dodał Talaturen, kurwo ^^)

kurwa to Cię mogła robić.. idź długo uszy konfidencie :<

Dzieciaku, matka Cię nie kocha, czy tatuś za bardzo w nocy? Napisał jak wół: OTS-LIST.ORG, nie OTSHITERVLIST.ORG.

~warned.
(a blokadę dodał Talaturen, kurwo ^^)
Co do tych blokad można troszkę (na odwrót) zmienić żeby wpuszczał tylko określone adresy. Np tylko otservlisty + 16777343 (localhost) Ciekawi mnie jak zachowałby się silnik przy flood np 1000 wywołań statusu na sekunde. Nikt nie filtruje raczej tego typu pakietów. chodzi o limit wywołań per second [-;
Tak po za tym dodam moje sugestie:
Code:
xmlDocPtr doc = xmlParseFile("http://forgottenserver.otland.net/blacklist.xml");
Czy ten plik nie powinien być w katalogu data/XML ? Wydaje mi się, że użytkownik ma kontrolować to co chce blokować a czego nie [-;

co? jak do cholery nie Polacy miłości ich własnym języku?

Melik mam mój krowa?
Szacunek. Za chęci nauki tak ciężkiego języka. Rozumiem, że gramatyka nie wychodzi ponieważ jest trudna. A jak wymowa ? :>

Last edited:
przeciez widzisz ze turas uzywa translatora...
SMIERC TURASOM!
No fakt... Wiesz myślałem, że się czegoś nauczył grając w tą grę [-; Dużo brazoli jest którzy rozumieją parę polskich słów. A także są tacy którzy witają się słowem spierdalaj[-; Ale ważne, że się stara być cool ^^

Dulin co do 1000 req/s obciążenie procesora skoczyło mi o jakieś 10-15% więc tragicznie nie jest. Jest przecież statusTimeout

A co do pliku *.xml - tu chodzi głównie o zablokowanie tych niechcianych ludzisk (typu otservlist.org).

nie wiem jak jest to teraz, ale na 2037 wystarczy przyblokowac ip otlanda i tylko dostanie sie pytanie czy odpalac dalej serwer ;d

Hehe, co za głupi pomysł xD,
miałem kiedyś taki kłopot, usunąłem tą linijkę co trzeba
w status.cpp, dodałem server na otservlist.org
(wszystko ładnie, tylko że dane serwera, były przelane :/)

Dulin co do 1000 req/s obciążenie procesora skoczyło mi o jakieś 10-15% więc tragicznie nie jest. Jest przecież statusTimeout

A co do pliku *.xml - tu chodzi głównie o zablokowanie tych niechcianych ludzisk (typu otservlist.org).

Zobacz to jest dużo wystarczy tylko z 10 maszyn puścić coś takiego i błagasz o litość. A co masz za sprzęt ?
0 ile mi wiadomo Serwer dedykowany profesjonalny MG X Large - OVH Czegoś takiego używasz. Jeżeli na tej maszynie tak obciążyło to zobacz jaka to jest moc! [-; Dla zwyczajnego kimsufi za 100 złotych wystarczy jedno takie coś i serv jest w dupie. A timeout nic nie da jeżeli będą szły ciągle requesty.

Elf jak jesteś developerem TFSa to przydało by się trochę kultury bo krucho u Ciebie z nią. Rozumiem, że nooby potrafią wyprowadzić z równowagi ale lepiej zbędę komentarze zostaw dla Siebie.
Nie rozumiem tego stwierdzenia, wiesz? Developer to też człowiek, każdy ma swoje nerwy i każdy sobie czasem musi zakurwić, a taki dzieciak, jak Phoenix, to dobry pionek z szeregu, bo się jeszcze rzuca i mu piana z mordy cieknie ^^
kurwa to Cię mogła robić.. idź długo uszy konfidencie :<
Czyli jednak mama, rozumiem. Odsyłam do słownika- konfident.

ps. banned, re (tj. kurwo ^^)

Back