Witam.
Kupiłem na allegro silnik + real mapkę ze wszystkimi questami.
Wiem, wiem, pewnie gdzieś to tu jest, ale nie o tym mówimy.
W opisie aukcji sprzedający jasno pisał, że serwer "pójdzie" na linuxie oraz że podczas ładowania nie występują ŻADNE błędy.
Kupiłem, kasę przelałem na konto, silnik dostałem, rozpakowałem.
Co widzę? Silnik w rozszerzeniu .exe.
Podstawiłem pod folder data silnik TFS w tej samej wersji (8.5), wrzuciłem na dedyka, odpaliłem.
Setki błędów pojawiły się z okienku Putty.
Dzisiaj do tego przysiadłem, okazało się, że wiele błędów jest opartych na tym, że plik nazywa się xxx xxx.xml , zamiast np Xxx Xxx.xml .
Poprawiłem na prawdę duuuuużo plików, została mi teraz końcówka, z którą nijak nie mogę dać sobie rady. Pomózcie:
Oto błędy, które pojawiają się podczas uruchamiania:
Wklej.to - po prostu wklej to - paste: MAhy
Wiem, że dotyczą one mapy. Włączyłem więc mapeditora, przeniosłem się do współrzędnych wymienionych w błędach, z tym, że tam nie ma nic, co mogło wzbudzić jakiekolwiek zastrzeżenia - wszystko wygląda ok.
Jako, że na mappingu znam się tak, jak TeDe na rapowaniu - proszę was o pomoc. Chcę w końcu skończyć poprawianie serwera.
Z góry dziękuję, a fanów Tedego przepraszam
.
Pozdrawiam!
Kupiłem na allegro silnik + real mapkę ze wszystkimi questami.
Wiem, wiem, pewnie gdzieś to tu jest, ale nie o tym mówimy.
W opisie aukcji sprzedający jasno pisał, że serwer "pójdzie" na linuxie oraz że podczas ładowania nie występują ŻADNE błędy.
Kupiłem, kasę przelałem na konto, silnik dostałem, rozpakowałem.
Co widzę? Silnik w rozszerzeniu .exe.
Podstawiłem pod folder data silnik TFS w tej samej wersji (8.5), wrzuciłem na dedyka, odpaliłem.
Setki błędów pojawiły się z okienku Putty.
Dzisiaj do tego przysiadłem, okazało się, że wiele błędów jest opartych na tym, że plik nazywa się xxx xxx.xml , zamiast np Xxx Xxx.xml .
Poprawiłem na prawdę duuuuużo plików, została mi teraz końcówka, z którą nijak nie mogę dać sobie rady. Pomózcie:
Oto błędy, które pojawiają się podczas uruchamiania:
Wklej.to - po prostu wklej to - paste: MAhy
Wiem, że dotyczą one mapy. Włączyłem więc mapeditora, przeniosłem się do współrzędnych wymienionych w błędach, z tym, że tam nie ma nic, co mogło wzbudzić jakiekolwiek zastrzeżenia - wszystko wygląda ok.
Jako, że na mappingu znam się tak, jak TeDe na rapowaniu - proszę was o pomoc. Chcę w końcu skończyć poprawianie serwera.
Z góry dziękuję, a fanów Tedego przepraszam
Pozdrawiam!