• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Błędy podczas ładowania się serwera

MrBAD

Jestem Fajny!
Reaction score
0
Witam.
Kupiłem na allegro silnik + real mapkę ze wszystkimi questami.
Wiem, wiem, pewnie gdzieś to tu jest, ale nie o tym mówimy.

W opisie aukcji sprzedający jasno pisał, że serwer "pójdzie" na linuxie oraz że podczas ładowania nie występują ŻADNE błędy.

Kupiłem, kasę przelałem na konto, silnik dostałem, rozpakowałem.

Co widzę? Silnik w rozszerzeniu .exe.

Podstawiłem pod folder data silnik TFS w tej samej wersji (8.5), wrzuciłem na dedyka, odpaliłem.

Setki błędów pojawiły się z okienku Putty.

Dzisiaj do tego przysiadłem, okazało się, że wiele błędów jest opartych na tym, że plik nazywa się xxx xxx.xml , zamiast np Xxx Xxx.xml .
Poprawiłem na prawdę duuuuużo plików, została mi teraz końcówka, z którą nijak nie mogę dać sobie rady. Pomózcie:

Oto błędy, które pojawiają się podczas uruchamiania:

Wklej.to - po prostu wklej to - paste: MAhy

Wiem, że dotyczą one mapy. Włączyłem więc mapeditora, przeniosłem się do współrzędnych wymienionych w błędach, z tym, że tam nie ma nic, co mogło wzbudzić jakiekolwiek zastrzeżenia - wszystko wygląda ok.
Jako, że na mappingu znam się tak, jak TeDe na rapowaniu - proszę was o pomoc. Chcę w końcu skończyć poprawianie serwera.

Z góry dziękuję, a fanów Tedego przepraszam :P.

Pozdrawiam!

Last edited:
Back