• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

bot

Status
Not open for further replies.

ildefons

Babcia Genia
Reaction score
49
hmm mam taki problem skąd mogę wziąć bota do kopiowania wątków z jednego forum na drugie ? albo w czym go napisać albo jakieś poradniki

Napisać go możesz we wszystkim praktycznie Python, C++, PHP, Delphi, pewnie nawet w LUA. Polecam biblioteke cURL.

tylko że nawet nie wiem jak się za to zabrać, nigdy takiego czegoś nie robiłem nie posiada ktoś jakiegoś chociaż chujowego żeby zobaczyć jak mniej więcej to wygląda

Niektóre fora np vbulletin czy ipb mają możliwość skonfigurowania kanałów RSS w panelu admina, np podajesz taki o to link: OtLand - Polish i na twoje forum będą wpadały wszystkie tematy tam gdzie tylko to sobie ustawisz

tylko może ma ktoś takiego bota? albo coś używam MyBB silnik forum nie wiem czy to jakaś różnica czy nie po prostu pierwszy raz poszukuję takiego bota i chcę go obsługiwać

twoje posty i tak daza tylko do twierdzenia dajcie gotowca...

:/

Chcesz jednorazowo skopiować (przenieść) całe forum na inny silnik? Jeśli tak to istnieją do tego gotowe skrypty, wystarczy poszukać. W innym przypadku nie pozostaje Ci nic innego jak samemu napisać.

Status
Not open for further replies.
Back