• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

budowanie kompa czy dobrze dobrane czesci?

Tipic

Active Member
Reaction score
32
MotherBoard - ASUS H81-GAMER ATX -
Processor - Intel Core i5 4690K 3,5 GHz, 6MB -
Graphic card - ASUS GeForce GTX 750 Ti 2GB PH
Memory - ADATA 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION, Rö...
harddrive -
powersupply -
case -

Podaj kwotę jaką chcesz wydać na komputer, jakie podzespoły potrzebujesz i pod jakie zastosowanie ma to być, a postaram się coś znaleźć :-)

Podaj kwotę jaką chcesz wydać na komputer, jakie podzespoły potrzebujesz i pod jakie zastosowanie ma to być, a postaram się coś znaleźć :)
no ja juz wybralem wiekszosc z tej strony http://inet.se/
moglbys pomoc w dobraniu klatki zasilacza i dysku jak te rzeczy ktore wybraly pasuja do siebie w maire

Na twoim miejscu wziąłbym trochę gorsze CPU, ale dołożyłbym trochę GPU. GeForce GTX 750 nie jest aż takim demonem wydajności.
Co do zasilacza... myślę, że jakiś 500 - 550W powinien spokojnie wystarczyć, może nawet będzie za dużo, ale warto mieć trochę zapasu. Co do firm - bequiet!, thermaltake, corsair itp, unikaj tzw. no-name'ów. Jeśli cenisz sobie porządek w obudowie to poszukaj jakiegoś modularnego.

Jeśli chodzi o dysk to tylko i wyłącznie SSD. Różnica między SSD a zwykłym HDD jest ogromny i tu raczej nie ma co dyskutować. O wytrzymałość także już raczej nie ma się co martwić, obecnie SSD są już bardziej wytrzymałe od zwykłych HDD. Poszukaj czegoś od Samsunga lub Intela, z tego co widziałem to są dość polecane.

Na twoim miejscu wziąłbym trochę gorsze CPU, ale dołożyłbym trochę GPU. GeForce GTX 750 nie jest aż takim demonem wydajności.
Co do zasilacza... myślę, że jakiś 500 - 550W powinien spokojnie wystarczyć, może nawet będzie za dużo, ale warto mieć trochę zapasu. Co do firm - bequiet!, thermaltake, corsair itp, unikaj tzw. no-name'ów. Jeśli cenisz sobie porządek w obudowie to poszukaj jakiegoś modularnego.

Jeśli chodzi o dysk to tylko i wyłącznie SSD. Różnica między SSD a zwykłym HDD jest ogromny i tu raczej nie ma co dyskutować. O wytrzymałość także już raczej nie ma się co martwić, obecnie SSD są już bardziej wytrzymałe od zwykłych HDD. Poszukaj czegoś od Samsunga lub Intela, z tego co widziałem to są dość polecane.
ja nie gram duzo w gierki fps, glownie to tibia i cs go :D czasem jakies gowno sie zdazy i nie zalezy mi na pro settingach

Back