• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

C++ tfs 0.3.5pl1

• Thread starter Thread starter pawelsuperpawel
  • Start date Start date
Status
Not open for further replies.
P

pawelsuperpawel

Guest
http://i37.tinypic.com/20u33eo.jpg

Mógłby mi ktoś krok po kroku co zainstalować/ściągnąć żeby pozmieniać parę rzeczy w źródłach w/w TFS'a? Chciałem dodać 2 skrypty które opublikował Gesior. Ale mam już te zajefffane źródła (Source : Browse) oraz (Source : SVN) ręcznie pobierałem te 300 pików ... bo nie ma nigdzie w paczkach. No i ściągnołem dev-cpp , potem blocks 8.02 i przy jakiejkolwiek próbie kompilacji wywala mi błęda na pierwszy wierszy (jak usunę to na kolejnym) Instalowałem po kilka paczek te wszystkie libxml.devpack itd... i nic to nie daje. Proszę o pomoc ;/

poprostu gratz, nie wiesz po co jest tortoiseSvn?
gz do actions.cpp wkleiles kod html xD

lol, temat tygodnia!
poprostu gratz, nie wiesz po co jest tortoiseSvn?
gz do actions.cpp wkleiles kod html xD
Chodziło raczej o to że próbowałem ręcznie je pobrać bo myślałem że to może wina tego programu. Bo już wzorowałem się np. na tym poradniku :
[Compiling] Ultimate OTServ Cookbook: Compiling the Source - OpenTibia Fans
i poprzednio na tym:
Trudny [C++]Kompilacja OTServ - Open Tibia Forum (OTS)

Ale nic kuffa nie działa <_<

@edit
a Tak btw to ten żółw pobiera SVN czyli jakąś podstawę a ja chce edytować TFS'a

Ooo dobra, jakimś cudem to ominąłem (ściągnąłem http://svn.otland.net/public/viewvc.cgi/forgottenserver/tags/0.3.5pl1/?view=tar) i to spróbowałem skompilować i trwa to trochę ale nigdzie mi tego nie zapisało a na dole był chyba jakiś błąd :
http://i34.tinypic.com/2ias6jt.jpg

Więc?

Last edited by a moderator:
Powiem tylko tyle, pierdoleni kretyni: jesteście żałośni. Mam nadzieję, że vDk, Piotrek, inwob, jak i avatarek sobie przypomną, jak oni byli początkujący, bo ja pamiętam. Myślę, że kolega chętnie się z Was pośmieję, bo niektórzy byli gorsi. Bawi mnie to, że komentujecie między sobą sytuacje Polish Boardzu, a przynajmniej Piotrek, który mi to oświadczył wczoraj na Skype, iż wszyscy tutaj się tak zachowują (tj. jak debile)... A jak się mają zachowywać? Część po przyjściu odchodzi, bo uważa to forum za piaskownice chłopców, którzy nie mają co robić, a druga część zaczyna robić to samo, bo dajecie im taki przykład.
Czasem można walnąć tą ciętą ripostę, bo cóż, taka jest natura człowieka, czy nawet idealny moment na ironię, albo sarkazm. Ale ludzie, wszystko ma swoje granice! Czy Wy nie macie jakichś wewnętrzne hamulców, czy LIMITÓW?
Praktycznie zachowujecie się tak samo, jak Ci internetowi napinacze z których sami się śmiejecie. Tyle, że oni rzucają kurwami i chujami, a Wy czymś co rzekomo uważacie za śmieszne, gdzie tak naprawdę jest szczytem idiotyzmu. Niestety to działa tak samo, tylko lepiej wygląda.
Poza tym, przede wszystkim aby używać sarkazmu trzeba UMIEĆ. Niektórzy z Was niestety tej umiejętności nie posiedli, gdyż nie umieją nawet języka polskiego i krótko mówiąc: jesteście nudni. Czytam codziennie wszystkie nowe posty i naprawdę po 3 stronach dennych komentarzy do każdego tematu aż się odechciewa tutaj zaglądać. Niestety ktoś musi to sprzątać- nsanee się poddał, ale Samme oraz ja nie i nie zamierzamy.
Powiem Wam co śmierdzi na Polish Boardzie: pasożyty. Tak, a dokładniej ludzie, których tak określamy. Niestety zapomnieliście, że nie każdy jest takim typem i niektórym WARTO pomóc. Spróbujcie, bo warto, gdyż mogą z tego powstać naprawdę ciekawe dyskusje, których póki co możemy pozazdrościć innym.

Pozdrawiam ogarów, poczekajmy, aż wam coś będzie trzeba. Zrobię to samo, ale nie tylko tutaj.

Last edited:
Powiem tylko tyle, pierdoleni kretyni: jesteście żałośni. Mam nadzieję, że vDk, Piotrek, inwob, jak i avatarek sobie przypomną, jak oni byli początkujący, bo ja pamiętam. Myślę, że kolega chętnie się z Was pośmieję, bo niektórzy byli gorsi. Bawi mnie to, że komentujecie między sobą, a przynajmniej Piotrek, który mi to oświadczył wczoraj na Skype, iż wszyscy się tak zachowują... A jak się mają zachowywać? Część po przyjściu odchodzi, część zaczyna robić to samo, bo dajecie im taki przykład.

Pozdrawiam ogarów, poczekajmy, aż wam coś będzie trzeba. Zrobie to samo, ale nie tylko na Polish Boardzie.

Nie rób drugiemu tego co tobie niemile...
Wiem ze bylem poczatkujacy... moze nawet bardziej niz on, ale mi nikt nie pomagal chyba ze na gg bo na forum dzialy sie tak samo takie cuda...

Wybacz elf ;(
Chce się nawrócić z ciemnej strony mocy :|
Odpisz na PW ;)
pawle masz:
Trudny [C++]Kompilacja OTServ - Open Tibia Forum (OTS)
Dzięki temu powinno ci się udać, ewentualnie ściągnij gotowego, może ci brakować bibliotek ;)
Przecież napisałem że już korzystałem z tego poradnika i nic. Biblioteki mam już po instalowanę. No i faktycznie sam się zdziwiłem że ten HTML był w tych plikach a to przez to że brałem PPM na nie i Pobierz za pomocą FlashGota - żeby było szybciej. No i teraz pobrałem jakąś paczkę - napisałem w poprzednim poście jakąś i mi kompiluje otsa ale wywala jednego błeda przy pliku Makefile.am - ściągnołem jeszcze raz i nic. Help

v4ruqs.jpg

Pokaż błędy.

Last edited by a moderator:
o, dodam i ja mój problem jak mogę.
cannot find -lboost_filesystem
D:\serv\forgottenserver-0.3.5pl1\0.3.5pl1\dev-cpp\Makefile.win [Build Error] [TheForgottenServer.exe] Error 1

Sality mówił, żebym linkera zmienił, zmieniłem i dupa. W czym problem? xd
Change linker from -lboost_filesystem to -llibboost_filesystem

Spróbuj TFDev-Cpp i wklej problem ;)
A co to za program i skąd go pobrać? Próbowałem już
Zwykłym devcpp , devcpp (tym zmodyfikowanym z dodatkowymi bibliotekami) i Blocks i nic. Ten błąd się robi który podałem w w/w poście.

Status
Not open for further replies.
Back