• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Cały czas problem ze skryptem

No ta, ale przecież potrzebujesz tylko .name, a niecałe rand, czy może ja to źle rozumiem? xD

Resztę elementów wylosowanego monstera zapisuje w storage i z tym nie ma żadnego problemu no ale w storage da się zapisać jedynie wartości liczbowe i nie mam jak zapiać name.

Resztę elementów wylosowanego monstera zapisuje w storage i z tym nie ma żadnego problemu no ale w storage da się zapisać jedynie wartości liczbowe i nie mam jak zapiać name.

Zapisz index z monsters wiec. To wystarczy zamiast tych trzech storagy, ktore zapisujesz.

@Kurczok:
126799812135.png

^_^

Code:
doCreatureSetStorage(cid, 12345, "dupa")

Bo napisales, ze da sie zapisac tylko wartosci liczbowe, a ja Ci udowodnilem, ze nie tylko, heh.

Ty to byś nawet murzynowi udowodnił że jest biały.

ale
LUA:
setPlayerStorageValue(cid, 12345, rand.name)
nie zapisze name do storage o ile sie nie myle a
LUA:
setPlayerStorageValue(cid, 12345, "" .. rand.name .. "")
?

KURWA MAĆ NIE ŻADNE "" .. TYLKO NORMALNIE rand.name

setPlayerStorageValue(cid, 12345, rand.name)

lub
LUA:
rand = math.random(1,#monsters)
setPlayerStorageValue(cid, 12345, rand)

i pozniej
LUA:
monsters[getPlayerStorageValue(cid,12345)]

po chuj 50 storagy uzywac ?

Teraz to jest doCreatureSetStorage, a 'player' to tylko compat ;d

Heh panowie działa :D

Jeden głupi błąd wynikający z przekonania że do storage da się jedynie wartości cyfrowe wprowadzać i 4 strony tematu.

Dla wszystkich co pomagali Rep
A z Chojrakiem to nie wiem co zrobię bo to już 3 reput powinien być a nie mogę mu dać :/

Uzbieraj jeszcze 2 to kupie Ci czekoladę :D

Heh panowie działa :D

Jeden głupi błąd wynikający z przekonania że do storage da się jedynie wartości cyfrowe wprowadzać i 4 strony tematu.

Dla wszystkich co pomagali Rep
A z Chojrakiem to nie wiem co zrobię bo to już 3 reput powinien być a nie mogę mu dać :/

Uzbieraj jeszcze 2 to kupie Ci czekoladę :D

Nie trzeba repka, mam juz max :peace:

Pozwolisz, że z góry spytam po co komenda?

Powiem szczerze że Cie nie zrozumiałem :D Jeśli chodzi Ci o to co to za skrypt to jest to taki niewielki quest system a jeśli nie o to chodziło to wybacz dopiero wstałem.

Zna ktoś odp na moje drugie pytanie?

2)Mam jeszcze takie pytanie jak mogę zablokować możliwość dawania namelocków przez tutorów?

Back