• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Clean oraz optymalizacja bazy danych

zaneria hoster

Monte :)
Reaction score
5
Witam wszystkich użytkowników otlandu, otóż na serwerze dzieje się bardzo dziwna rzecz. Otóż clean trwa 350 sekund... Dzieje się tak od wczoraj kiedy próbowałem zoptymalizować bazę danych, jednak chyba nie wyszło...

Drugie pytanie:
Czy wie ktoś jak można zoptymalizować bazę danych, aby przy 600 graczach save trwało 10 sekund? Z góry dziękuje

kuva a skąd ty masz niby mieć 600 graczy z taka wiedzą ^^

ty piszesz jak mieć 600 graczy na servie to dostaniesz odpowiedzi jak mieć szybki save :P

600 osób to nie problem gorzej z save i innymi rzeczami :D rekord na zanerii to 850 osób, ale przez crashe upada :D

łatasz crashe, stawiasz global save, możesz dać decay na najczęściej wywalane rzeczy(aby darować sobie cleana) i shutdown at global save, te kilka minut to mimo wszystko będzie mniej niż na globalu

Witam wszystkich użytkowników otlandu, otóż na serwerze dzieje się bardzo dziwna rzecz. Otóż clean trwa 350 sekund... Dzieje się tak od wczoraj kiedy próbowałem zoptymalizować bazę danych, jednak chyba nie wyszło...

Drugie pytanie:
Czy wie ktoś jak można zoptymalizować bazę danych, aby przy 600 graczach save trwało 10 sekund? Z góry dziękuje

Ja wiem jak mozna zoptymalizowac baze danych aby save trwalo 10 sekund. Musisz ruszyc swoje dupsko i zaplacic komus kto wykona optymalizacje bazy danych za ok. pol tys. zlotych jak nie wiecej z zyskow graczy.

Pozdrawiam

mysql ile ramu sciaga ? baza jaka duza ?

@edit
mysqltuner cos podpowiada ?

Back