• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Co myslicie o tym dedyku ?

Elegancko ;P
Technic, dam głowe sobie uciąć, że to jest administrator/pośrednik Hetznera, gdyż właśnie gadam z Pawełem na Gadu. Co do administratora, zabezpieczył mi serwer, zoptymilizował bazę i elegancko galanto, od tego czasu, nie udał się żaden DOS, Flood , tym bardziej MageBombe Crash. Tak więc dam i faje uciąć, że to ON ;P

tzn ?
ZAdaj pytanie a z chęcią odpowiem, nie wiem dlaczego miałbym się pod siebie podszywac :)

Ja pierdole Technic^^
Czemu nie macie vps?: ionic.pl
Jakie to sa łacza? Niemieckie 100mbps
Co to za serwerownia? Hetzner.de

Dajecie maszyny na okres testowy np 24h?
Czemu nie macie vps?
Jakie to sa lacza?
co to za serwerownia?

vps:
IONIC.pl -Zaawansowany Hosting www, Domeny, VPS, Serwery Dedykowane. MANAGED VPS, Root VPS, Direct Admin - maszyny w heztnerze ;)

łącza, każda maszyna ma giabitową kartę wpiętą do 100mbps switcha,
całe DC ma coś ok 72 GBit na świat (to nie mało) wadą jest brak peeringu strikte z Polską jak np ma ov czy leaseweb - ale ping jest bardzo stabilny (chyba że ktoś namiesza maszynie w konfigu)

hetzner.de to bardzo stara, solidna niemiecka serwerownia - jesteśmy ich oficjalnym resellerem od ~roku, ciekawostka potrafią nam dysk twardy wymienić w 7 minut :)

daj ip maszyny na ktora moge pingowac, bo niektore firmy np home pl stawiaja strony na szybszych serwerach i lepszych laczach

Ok, ale gdzie maja wpiecie?
A serwerownie maja cala dla siebie? O.o

Tak :) mają całą dla siebie ... :)
Hetzner Online AG: Rechenzentren

Gwarantuję, że prawdę piszą ;)

wpięcie:
# 20 GBit/s Noris Network
# 10 GBit/s Deutsche Telekom
# 10 GBit/s LambdaNet
# 10 GBit/s Aixit
# 10 GBit/s DE-CIX
# 10 GBit/s Tiscali
# 1 GBit/s KPN EuroRings
# 1 GBit/s N-IX

McSlaves nie przeklinaj tak bo się czytać nie da ;)

daj ip maszyny na ktora moge pingowac, bo niektore firmy np home pl stawiaja strony na szybszych serwerach i lepszych laczach
88.198.212.65

Last edited:
Bo to Shit na taką serwerownie ;P Masz tam takie triko, co się do .... wtiko , ale nie pamiętam jak się to nazywa, i se sam z własnej płytki możesz instalnąć OS'a, ale nie pamiętam jak się to nazywa.

streaming no problem - wyssasz łącze to Ci spadnie do 10mbps, warez/p2p u mnie odpada, ogólnie w hetznerze nie do końca.
da - sprzedajemy również jesteśmy resellerem cennik na stronie
plesk - nie polecam znam go dość dobrze ale omijać
cpanel j.w.
ispcpomega za free mozemy instalnąć, konfig cena do dogadania

irc wycięty w hetznerze aczkolwiek dawno nie sprawdzałem ;)

co do WIndows to da się - KVM lub można dać .iso hetnzerowi i zapłącić za remote_hands

ojej ale spamuję tu ofertą (moderacja proszę wybaczyć)

KOnsoleH to panel od shared hostingu

Do dedyków jest robot, rescue mode, lara kvm oraz sprzętowy kvm.

Last edited:
najdmen.jpg

Back