• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Co odpowiada za ID respu postaci po Dead?

Reins

Member
Reaction score
8
Witam

Otóż po śmierci postać respi się w mieście o ID 5, a chciałbym aby było to ID 1.

W rme mam

miasto x ID 1
miasto y ID 2
...
...
miasto z ID 5.

W configu x,y,z mam dobrze podane pod ID 1, wiem że można to ominąć podmieniając miasto ID 1 na ID 5, ale chciałbym wiedzieć na przyszłość gdzie to się zmienia.

I jeszcze pytanie

2.W putty, jak otwieram dany proces za pomocą -screen, to chciałbym wiedzieć, czy jest możliwość przesunięcia logów w górę? Bo za pomocą suwaka log zostaję ucięty.

3,I jaką kombinacją klawiszy wyjść z danego screena (nie wyłączyć ctrl + d).

No ale postacie Druid sample itp mają town id 1, to dlaczego nowa postać ma Town Id 5?

U mnie jest tylko Sex i Vocation, więc muszę pogrzebać w pliku createcharacters ? Automatycznie mi wybiera te town id, i nie wiem gdzie to ustawić...

@edit

Możliwe że to coś tutaj ?

www/config

PHP:
// CHARACTER config, format: ID_of_vocation => 'Name of Character to copy', load vocation name from $vocation_name[0] (below)
$config['site']['newchar_vocations'][0] = array(1 => 'Sorcerer Sample', 2 => 'Druid Sample', 3 => 'Paladin Sample', 4 => 'Knight Sample');
$config['site']['newchar_vocations'][1] = array(1 => 'Sorcerer Sample', 2 => 'Druid Sample', 3 => 'Paladin Sample', 4 => 'Knight Sample');
// sample, if rook only:             $config['site']['newchar_vocations'][0] = array(0 => 'Rook Sample');
$config['site']['newchar_towns'][0] = array(5);
$config['site']['newchar_towns'][1] = array(5);
// sample, if all players should spawn in one city (city with ID 4):          
$config['site']['newchar_towns'] = array(5);

Last edited:
U mnie jest tylko Sex i Vocation, więc muszę pogrzebać w pliku createcharacters ? Automatycznie mi wybiera te town id, i nie wiem gdzie to ustawić...

Jakiego AAC uzywasz? Jesli Gesior, to sprawdz w pliku odpowiadajacym za tworzenie postaci, jak POT ustawia atrybuty czy nie masz czasem hardcodowanego ID, lub sam ustaw na 1.

@up

Dzia ;) było ustawione na 5. ++

Zna ktoś zapytanie do Sql aby ustawić teraz wszystkim TownId 1?

@edit

Dzięki wszystkim ;) ++

Last edited:
2.W putty, jak otwieram dany proces za pomocą -screen, to chciałbym wiedzieć, czy jest możliwość przesunięcia logów w górę? Bo za pomocą suwaka log zostaję ucięty.

3,I jaką kombinacją klawiszy wyjść z danego screena (nie wyłączyć ctrl + d).
Manual twoim przyjacielem:
CTRL + A + [
CTRL + A + D

Last edited:
Back