GarQet
Own3d!
- Solutions
- 14
- Reaction score
- 81
Witam wszystkich.
Mam mały problem i nie wiem gdzie tkwi błąd.
Opiszę sytuację jaka mnie wczoraj zastała:
Startuje z serwerem, wbija 200 osób. Po 15 minutach skrypt wykonuje zapis serwera, który trwa w granicach jednej sekund, wszystko jak na razie jest ok. Po ok. 30 minutach serwer zaczyna mieć dość mocne lagi, nikt się nie może ruszać - coś jak podczas ataku DoSSa, mega lag trwa około 10 sekund po czym wszystko staje na nogi tz. odlagowywuje serwer. Sytuacja z lagiem powtarza się co jakiś czas. Przy owym opisanym lagu cpu skacze do 100%.
Moje pytanie do was: Czego to może być wina?
Domniemam, że to wina jakiegoś skryptu. Mam jeden który jest podejrzany bo przy 200osobach jest on wykorzystywany ok 10-30 razy na sekundę, oto i on:
A może to wina skryptu który działa na zasadzie napisu nad teleportem, tyle że wywala efekt na każdym graczu który ma dany storage?
Nie mam pomysłu czego to wina...
Mam mały problem i nie wiem gdzie tkwi błąd.
Opiszę sytuację jaka mnie wczoraj zastała:
Startuje z serwerem, wbija 200 osób. Po 15 minutach skrypt wykonuje zapis serwera, który trwa w granicach jednej sekund, wszystko jak na razie jest ok. Po ok. 30 minutach serwer zaczyna mieć dość mocne lagi, nikt się nie może ruszać - coś jak podczas ataku DoSSa, mega lag trwa około 10 sekund po czym wszystko staje na nogi tz. odlagowywuje serwer. Sytuacja z lagiem powtarza się co jakiś czas. Przy owym opisanym lagu cpu skacze do 100%.
Moje pytanie do was: Czego to może być wina?
Domniemam, że to wina jakiegoś skryptu. Mam jeden który jest podejrzany bo przy 200osobach jest on wykorzystywany ok 10-30 razy na sekundę, oto i on:
Code:
function onStepIn(cid, item, position, lastPosition, fromPosition, toPosition, actor)
if(getPlayerTown(cid) == 1) then
doTeleportThing(cid, {x=1114,y=257,z=7})
doSendMagicEffect(getCreaturePosition(cid), 12)
doPlayerSendTextMessage(cid, 19, "Witamy w miescie Evolution.")
elseif(getPlayerTown(cid) == 2) then
doTeleportThing(cid, {x=1173,y=1121,z=7})
doPlayerSendTextMessage(cid, 19, "Witamy w miescie Protes.")
elseif(getPlayerTown(cid) == 3) then
doTeleportThing(cid, {x=2065, y=1743, z=9})
doPlayerSendTextMessage(cid, 19, "Witamy w miescie Galdoria.")
end
return true
end
Nie mam pomysłu czego to wina...