• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Crashowanie TFS'a po update mapy z 8.54 na 8.60

Balicuss

New Member
Reaction score
1
Witam
Postanowiłem przekonwertować swoją mapkę z 8.54 na 8.60 i tutaj pojawia się problem. Gdy odpalam ją w dev 0.4 (r3884), mogę się normalnie zalogować ale gdy próbuje otworzyć jakieś drzwi do domku, wejść po kratce na dół, wejść na wodę (/a X), używajac komendy /a X itp. silnik się crashuje i w tfsie dostaję "Naruszenie ochrony pamięci". Ma ktoś jakiś pomysł na to ?

Mógłby ktoś udostępnić działający plik items.OTB ? bo widzę, że to raczej jego wina nawet jak odpalam czystego tfsa z podstawową mapką to tak samo crashuje.

Last edited:
Witam
Postanowiłem przekonwertować swoją mapkę z 8.54 na 8.60 i tutaj pojawia się problem. Gdy odpalam ją w dev 0.4 (r3884), mogę się normalnie zalogować ale gdy próbuje otworzyć jakieś drzwi do domku, wejść po kratce na dół, wejść na wodę (/a X), używajac komendy /a X itp. silnik się crashuje i w tfsie dostaję "Naruszenie ochrony pamięci". Ma ktoś jakiś pomysł na to ?

Mógłby ktoś udostępnić działający plik items.OTB ? bo widzę, że to raczej jego wina nawet jak odpalam czystego tfsa z podstawową mapką to tak samo crashuje.

Hmm, działający otb masz na donator board od 0.4

[14:0:15.039] [Error - Items::loadFromOtb] Another (client) version of items.otb is required.

[14:0:15.040] > ERROR: Unable to load items (OTB)!

Z tematu elfa, dodawałem obydwa items.otb i nic nie chciało zadziałać, również z simone (OTMapEditor-0.581_860) skopiowałem .otb, .xml i też nie działa.

Sprawdź czy będziesz miał crashe gdy będziesz logował przez klienta 8.62.

Sprawdź czy będziesz miał crashe gdy będziesz logował przez klienta 8.62.

Jak mogę zalogować się z klienta 8.62 na serwer ktory jest przystosowany pod 8.6 ? Wersji tfs'a nie chce zmieniać na 8.6+, items.otb z czystego trunka działają ale mam na nich crashe, natomiast jeśli wrzucę inny items.otb to w ogóle się nie uruchamia.

Zrobić jak zrobić, ale to nie jest najważniejszy problem co z tego, że zrobie 8.6 - 8.62 jak mi serwer nie odpala. Ma ktoś działający items.otb pod 8.6 ? chyba, że inna jest przyczyna crashowania.

nie dziala, moze ktos sprawdzić u siebie czy w czystym trunku r3884 dzialaja dobrze drzwi, tzw czy nie ma crasha podczas otwierania.

Wszystko działa jak ta lala oczywiście tylko pod windą bo pod linuxa to 3777 trunk.

k to zaraz sprawdze. Dzięki za szybkie info, ciekawe czy zadziala ta wskazowka co to wersji trunka.

I powiem, że właśnie r3777 śmiga z podstawowym items.otb nie ma crasha wszystko działa. "Naruszenie ochrony pamięci" wywala w r3884 jak otwieram drzwi ? da radę jakoś to naprawić ?

Last edited:
Back