• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Cron - czytanie co minute skryptu

Status
Not open for further replies.

amxxmaster

New Member
Reaction score
0
Męcze sie na rózne sposoby i zaden z sposobow nie czyta mojego skryptu o nazwie
Code:
chmody.sh

Code:
#!/bin/sh
chmod 777 home/war/data/players/*

ktory znajduje sie w folderze
Code:
root/chmody.sh

i proboje ustawic zeby byl czytany co minute
o to kilka linijek jak proboje to zrobic, ale zadna nie dziala, wiecie moze jak to poprawnie zapisac?:P lub bez skryptu zeby co minute wpisywalo
Code:
chmod 777 home/war/data/players/*
Code:
*/1 * * * * root /root/chmody.sh
*/1 * * * * root/chmody.sh

Code:
* * * * * chmod -R 777 /home/war/data/players/

Code:
*/1 * * * * [B][COLOR="#FF0000"][SIZE=5]/[/SIZE][/COLOR][/B]home/root/./chmody.sh

Code:
*/1     *       *       *       *       root    [B]sh[/B] /root/chmody.sh
swoja droga niezle zdesperowany jestes skoro juz temat zalozyles :o

@up
Znalezc pierwszy link z googla z wikipedii o cronie to niestety dla niektorych za duze osiagniecie.

Racja, tym bardziej że szybciej by sobie z tym poradził googlujac niż czekając na pomoc z forum :]

no ja widze jak wy sie potraficie na tym forum wymadrzac i kopiowac z google nie sprawdzone sposoby, juz probowalem tak jak wy i teraz tez wasze sprawdzalem i nawet pozniej wszystkie wasze kody tam wkleilem i zaden nie ustawil chmodu

Code:
*/1 * * * * [B][COLOR="#FF0000"][SIZE=5]/[/SIZE][/COLOR][/B]home/root/./chmody.sh
@up
Znalezc pierwszy link z googla z wikipedii o cronie to niestety dla niektorych za duze osiagniecie.

Odezwal sie geniusz ktory podaje mi linijke do home/root/./chmody.sh zastanawian sie od kiedy root znajduje sie w home i w ogole kropka to sie wziela z kosmosu... Taki cwaniak tak sie wymadrza a pewnie nie wie co to DEDYK wchodzi w google wpisuje tresc i kopiuje co popadnie

Last edited:
Koob i Kula_ musicie się jeszcze dużo nauczyć, myślę że amxxmaster przekaże wam tą wiedzę

Nie wiem dlaczego piszecie */1... (to nie ma sensu)

Powtarzam ci ostatni raz mistrzu programowania moda amx:
wpisz: crontab -e
dodaj linijkę: * * * * * chmod -R 777 /home/war/data/players/
Zapisz.

Amxxmaster gdy widze takich ****** jak Ty to aż mam chęć zalogowania się na otland, poczytania ukrytych treści i strzelenia sobie w łeb! Być Polakiem to wstyd... Po poście Kuli powinieneś już wylecieć na zbity pysk, nie rozumiem dlaczego dalej otrzymywałeś pomoc w swoim pozornym życiu na planecie Tibia. Won do CS'a strzelać.

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back