• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

TFS 1.X+ Custom Item attribute not being set

Itutorial

Legendary OT User
Solutions
68
Reaction score
1,074
So I have increased the amount of attributes I can use. One of which is bindtype of the item. The issue is it isn't changing when I try to use setAttribute on it. There are no errors indicating a problem it is just persisting anyway. Maybe there is a size limit somewhere I need to figure out. Here is the main parts of the code:

item.h
C++:
enum AttrTypes_t
{
    // ATTR_DESCRIPTION = 1,
    // ATTR_EXT_FILE = 2,
    ATTR_TILE_FLAGS = 3,
    ATTR_ACTION_ID = 4,
    ATTR_UNIQUE_ID = 5,
    ATTR_TEXT = 6,
    ATTR_DESC = 7,
    ATTR_TELE_DEST = 8,
    ...

ATTR_BINDTYPE = 57,

// version 12.x
    ATTR_OPENCONTAINER = 58,
    ATTR_PODIUMOUTFIT = 59,
    ATTR_TIER = 60,
};

const static uint64_t intAttributeTypes =
    ITEM_ATTRIBUTE_ACTIONID | ITEM_ATTRIBUTE_UNIQUEID | ITEM_ATTRIBUTE_DATE | ITEM_ATTRIBUTE_WEIGHT |
    ITEM_ATTRIBUTE_HITCHANCE | ITEM_ATTRIBUTE_SHOOTRANGE | ITEM_ATTRIBUTE_OWNER | ITEM_ATTRIBUTE_DURATION |
    ITEM_ATTRIBUTE_DECAYSTATE | ITEM_ATTRIBUTE_CORPSEOWNER | ITEM_ATTRIBUTE_CHARGES | ITEM_ATTRIBUTE_FLUIDTYPE |
    ITEM_ATTRIBUTE_DOORID | ITEM_ATTRIBUTE_DECAYTO | ITEM_ATTRIBUTE_WRAPID | ITEM_ATTRIBUTE_STOREITEM |
    ITEM_ATTRIBUTE_ATTACK_SPEED | ITEM_ATTRIBUTE_EQUIPMENT | ITEM_ATTRIBUTE_RARITY | ITEM_ATTRIBUTE_DODGE |
    ITEM_ATTRIBUTE_BLOCK | ITEM_ATTRIBUTE_CRITICAL | ITEM_ATTRIBUTE_HASTE | ITEM_ATTRIBUTE_LUCK |
    ITEM_ATTRIBUTE_SPEED | ITEM_ATTRIBUTE_ATTACK_MIN | ITEM_ATTRIBUTE_ATTACK_MAX | ITEM_ATTRIBUTE_ARMOR | ITEM_ATTRIBUTE_DEFENSE |
    ITEM_ATTRIBUTE_CONSTITUTION | ITEM_ATTRIBUTE_SPIRIT | ITEM_ATTRIBUTE_STRENGTH | ITEM_ATTRIBUTE_DEXTERITY |
    ITEM_ATTRIBUTE_INTELLECT | ITEM_ATTRIBUTE_BINDTYPE;

uint32_t getBindType() const
{
    if (hasAttribute(ITEM_ATTRIBUTE_BINDTYPE)) return getIntAttr(ITEM_ATTRIBUTE_BINDTYPE);
    return items[id].bindType;
}

item.cpp
C++:
case ATTR_BINDTYPE: {
    uint32_t bindType;
    if (!propStream.read<uint32_t>(bindType)) { return ATTR_READ_ERROR; }
    setIntAttr(ITEM_ATTRIBUTE_BINDTYPE, bindType);
    break;
}

items.h
C++:
uint32_t bindType = 0;

items.cpp
C++:
pugi::xml_attribute bindType = itemNode.attribute("bindType");
if (bindType) {
    it.bindType = pugi::cast<uint32_t>(bindType.value());
}

not really important but tools.cpp
C++:
} else if (str == "bindtype" || str == "bindType") {
    return ITEM_ATTRIBUTE_BINDTYPE;

enums.h
C++:
enum itemAttrTypes : uint64_t
{
    ITEM_ATTRIBUTE_NONE,

ITEM_ATTRIBUTE_ACTIONID = 1ULL << 0,
    ITEM_ATTRIBUTE_UNIQUEID = 1ULL << 1,
    ITEM_ATTRIBUTE_DESCRIPTION = 1ULL << 2,
    ITEM_ATTRIBUTE_TEXT = 1ULL << 3,
    ITEM_ATTRIBUTE_DATE = 1ULL << 4,
    ...

ITEM_ATTRIBUTE_BINDTYPE = 1ULL << 41,
    // ITEM_ATTRIBUTE_ = 1ULL << 41,

// Max 63
};

luascript.cpp
C++:
registerEnum(ITEM_ATTRIBUTE_BINDTYPE);

All other attributes work as normal. One thing I noticed is the bindType is not included in the attributes section in items.xml. So this is probably where the problem is surfacing. I think I should still be able to modify it though?

1738976376723.webp

UPDATE: Even moving it into the attributes area and adding bindtype to the proper places to do so everywhere else still results in setAttribute not changing it.

1738978036721.webp
1738978051763.webp
Post automatically merged:

EDIT SOLVED:

The problem was in item.h
C++:
uint32_t attributeBits = 0; -> uint64_t attributeBits = 0;

Last edited: