• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Czy ktoś mógłby sprawdzić czy da się zalogować przez hamachi na mój serwer?

Keram

Member
Reaction score
12
Witam,

otóż... Mam server no ale mam złe ip dlatego jedyną opcją chyba jest użycie hamachi żeby inne osoby mogły się logować na mój serwer...

Potrzebuję na chwilę obecną 1 osobę posiadającą >>TO HAMACHI<<. Dlaczego akurat to? No cóż, pewnie nie ma różnicy czy ktoś ma starszą wersję jednak dobrze by było jakby miał tą samą co ja :) Jeżeli zadziała to potem będę potrzebował więcej osób żeby zobaczyć ile udźwignę osób na moim "słabym" internecie :P

Info do zalogowania się na hamachi oczywiście tylko jeżeli będzie serwer online :/:

ID SIECI: testujemyserver
HASŁO: test

IP do logowania: 5.63.144.183

Jakby coś było nie tak to jestem też często dostępny na >>webchat.quakenet.org<< pod nickiem aseki

ROBIĘ TO TYLKO W RAMACH TESTÓW. CHCĘ PO PROSTU ZOBACZYĆ CZY MOŻNA SIĘ ŁĄCZYĆ PRZEZ HAMACHI :) NA MOIM STARYM KOMPIE NIE WIEM CZEMU ALE SIĘ NIE DAŁO.

Obecny Status: ONLINE

ots na hamachi furory nie zrobi, dużo ludzi nie pociągnie, lepiej już do testów zainwestuj w słabego VPS. lepiej na tym wyjdziesz : )

@Azi

Ok, ja rozumiem...

Jednak ja nie chce hostować na poważnie otsa na hamachi... Na razie chce tylko sprawdzić czy w ogóle ludzie mogą się logować przez ten program...

Nie zainwestuje w nic dopóki nie będę wiedział, że ots nie jest w pełni dobry. Czyli np. questy działają poprawnie, nie ma błędów w mapie itp...

Balansu sam nie sprawdzę dlatego przydałaby mi się ta 1 osoba żeby nawet przez hamachi się zalogowała i byśmy np. razem sprawdzali serwer... (oczywiście o ile w ogóle będzie można zalogować :s)

EDIT:. Zapomniałem zmienić z online na offline jak szedłem spać. Za chwile będzie online więc jakby ktoś chciał to w każdej chwili może dołączyć. :) Po prostu muszę wiedzieć czy to działa.

Last edited:
nie wejdą, bo ci normalni nie mają czasu na takie pierdoły, a nooby się boją hamachi, że to jakiś pro hack może ich spotkać zapewne

@up
koledzy się porozchodzili po różnych grach typu lol, minecraft, wow itp i to już całkiem dawno. Nie będę im spamował o otsie..

Tutaj jest główne forum OTS'ów więc chyba nikt się nie powinien dziwić, że piszę tutaj.

No a tak w ogóle, to czy macie inny sposób przez, który ludzie będą mogli logować na otsa? (oprócz wydawania kasy na dedyki/vps). nie wiem, nigdy jakoś nie wchodziłem w sprawy połączenia ponieważ inne osoby nie były mi potrzebne. No a nie chce mi się szukać info na ten temat ;(

Kolego twórco tematu, zaznajom się z funkcją DDNS.

Last edited by a moderator:
No dobra,

skoro nie przez hamachi to czy możecie mi doradzić czy jest sens kupować w ogóle najgorsze vps do testów?

Z tego co patrze, jedna z najlepszych firm hosteam.pl ma vps za niecałe 30zł... Jednak jak patrze np. na pamięć RAM to czy to w ogóle wytrzyma??? Lol...

No bo ktoś w jakimś poście napisał, że lepiej zainwestować w najgorsze vps do testów lol...

tutaj link:
Hosteam - OpenVZ - Personal

W exone.pl możesz kupić vpsa za 19zł z 512 Mb ramu (zazwyczaj dochodzi do 768). Jeśli twoja mapa ma kilka Mb to na testy powinno wystarczyć.

No dobra,

skoro nie przez hamachi to czy możecie mi doradzić czy jest sens kupować w ogóle najgorsze vps do testów?

Z tego co patrze, jedna z najlepszych firm hosteam.pl ma vps za niecałe 30zł... Jednak jak patrze np. na pamięć RAM to czy to w ogóle wytrzyma??? Lol...

No bo ktoś w jakimś poście napisał, że lepiej zainwestować w najgorsze vps do testów lol...

tutaj link:
Hosteam - OpenVZ - Personal

Po odchudzeniu mysql'a, zeedytowaniu mapy do kilku mb, nie korzystaniu z webserva, prawdopodobnie da rade do kilkudziesięciu graczy.
Ale polecałbym Ci Vihosta, gdzie za taką samą cenę masz 2GB burstowane.

Tak, zamiast bawić się w te hamachi postaw sobie dmz :>

o ile mnie pamięć nie myli na DMZ nie postawisz serwera już, albo znów mam jakieś objawy schizofrenii, lista postaci będzie dostępna, ale nie będziesz w stanie zalogować się do gry

o ile mnie pamięć nie myli na DMZ nie postawisz serwera już, albo znów mam jakieś objawy schizofrenii, lista postaci będzie dostępna, ale nie będziesz w stanie zalogować się do gry

Mój błąd, prawidłowa nazwa to: Dynamic DNS, jest w większości routerów przynajmniej ja miałem w linksysie, tp linku i d linku.

A konfiguracja w tplinkach wygląda tak:

Tp-Link-No-IP-DDNS.png

Mój błąd, prawidłowa nazwa to: Dynamic DNS, jest w większości routerów przynajmniej ja miałem w linksysie, tp linku i d linku.

A konfiguracja w tplinkach wygląda tak:

Tp-Link-No-IP-DDNS.png

nie chodziło mi o ddns, tylko, że login server w liście postaci przekazuje lokalne ip, a nie globalne, więc lista postaci się ukazuje, a do gry nie wjedziesz, przynajmniej na 8.6(r.3884)

nie chodziło mi o ddns, tylko, że login server w liście postaci przekazuje lokalne ip, a nie globalne, więc lista postaci się ukazuje, a do gry nie wjedziesz, przynajmniej na 8.6(r.3884)

Właśnie przy DDNS będzie działać ol de tajm, nawet przy zmianie IP, wystarczy że w configu zbinduje hosta z no-ip, wtedy nawet przy zmianie ip będzie działać prawidłowo.

Po odchudzeniu mysql'a, zeedytowaniu mapy do kilku mb, nie korzystaniu z webserva, prawdopodobnie da rade do kilkudziesięciu graczy.
Ale polecałbym Ci Vihosta, gdzie za taką samą cenę masz 2GB burstowane.

Mapa ma 73.7 MB, strony jak na razie nie będę miał do testów - acc manager będzie (wiem, że acc manager to stare czasy jednak strony jeszcze nie mam więc do testów niestety musi starczyć). Co do bazy danych, przykro mi ale nie mam pojęcia jak ją można tak jak ty to powiedziałeś "odchudzić". ;D Ja zbytnio nie przywiązywałem wagi do bazy danych przez ostatnie miesiące ;D

Zobaczyłem na stronę Vihost.pl. Widzę, że jest limit transferu miesięcznego - nie wiem czy np. 500 GB starczy (chociaż wydaję się, że tak XD). >>Patrzyłem na pierwszą ofertę w tym linku<<. Ram jest więcej niż w hosteam.pl.

No więc jak myślicie, która oferta będzie lepsza dla mnie i czy w ogóle postawie na takim VPS taką edytowaną RL mapę???

Jeżeli chodzi o to czy mam możliwość hostowania serwera na swoim komputerze bez hamachi
Nie chce się ośmieszać ale ja korzystam ze zwykłego wi-fi w laptopie ;p Kradnę neta sąsiadowi XD Pytałem na innym forum czy będę mógł bez hamachi przyjąć ludzi na serwa i odpowiedź jaką dostałem to "nie".

Back