• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Czy uciagne mape 100mb na takim vps?

Status
Not open for further replies.

trasaklasa

New Member
Reaction score
0
Zadaje to pytanie specjalnie dla mojego kumpla, ktory mi nie wierzy ze na tym vps mape 20mb uciagnie i moze z 20 graczy i lagi beda :>

Czy na takim VPS jak parametry poniżej mogę postawić RL Mape 100mb? Czy w ogole wlaczy mi sie serwer 8.6 tfs oczywiscie ?

VPS Starter OpenVZ
Procesor 3 GHz
RAM 2 GB
Maksimum RAM 3 GB
Dysk twardy 50 GB
Bez limitu transferu
Wirtualizacja OpenVZ
Port 100 MBit - gwarantowane 25 MBit

Dokładne dane: Twój Koszyk - Mintshost

Heh, ale mi chodzi o to zeby koledze udowodnic ze na tym vpsie nie postawi nigdy w zyciu mapy 100mb, bedzie dobrze jak ten vps uciagnie mape do 20mb :P

Da radę, ale od 3GB RAM minimum, inaczej nie odpali się...

nie da rady ja na 3 gb ram evo map z 40 mega przy okolo 100 graczy mialem lagi , a o rl mapie zapomnij na vps nie ma sensu

nie da rady ja na 3 gb ram evo map z 40 mega przy okolo 100 graczy mialem lagi , a o rl mapie zapomnij na vps nie ma sensu

LOL, laggi od ramu :D:D

Musiałeś mieć zajebiście zoptymalizowany kod, wraz z gloalami, i creaturami :D

Spokojnie na 2GB odpali 60MB mapę na 500 osób bez laggów :)

A na 4GB hostowałem jednoczśnie real mape i rpga 60mb mapę więc wiem co mówię :)

Ale wszystko zależy od was czy zoptymalizujecie kod, czy tylko d&r.

LOL, laggi od ramu :D:D

Musiałeś mieć zajebiście zoptymalizowany kod, wraz z gloalami, i creaturami :D

Spokojnie na 2GB odpali 60MB mapę na 500 osób bez laggów :)

A na 4GB hostowałem jednoczśnie real mape i rpga 60mb mapę więc wiem co mówię :)

Ale wszystko zależy od was czy zoptymalizujecie kod, czy tylko d&r.

na 32 bitach jasne na 64 moze byc juz duzy problem.

Ehh to sie zastanawiam jak wy tą rl mape 100mb odpalacie na tfs pod 8.6 ... Silnik się nie włącza przy takich parametrach jak podałem, nie wiem wierzycie w cuda.

Co innego wierzyć co innego hostować, widać jesteś zielonym plebsem który pobiera i odpala i mu się nie chce odpalić :(

So SAD :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Albo nie wiesz jak w screenie coś odpalić albo jesteś naprawdę zerem, albo walą Cię w chuja na parametrach, widać takiego można :D

Hmm zależy też czy ogarnie proces wyłączenia tego screena jak uwali mu się serwer na dedyku.

Co innego wierzyć co innego hostować, widać jesteś zielonym plebsem który pobiera i odpala i mu się nie chce odpalić :(

So SAD :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Albo nie wiesz jak w screenie coś odpalić albo jesteś naprawdę zerem, albo walą Cię w chuja na parametrach, widać takiego można :D

Hmm, zerem to z pewnościa ty jesteś :) Skoro nie potrafisz na screenie czegoś postawić nie pisz ze ktoś inny nie umie wykonać tak banalnej czynności.

Hmm zależy też czy ogarnie proces wyłączenia tego screena jak uwali mu się serwer na dedyku.
Tak wyłączenie procesu screena jest niezwykle skomplikowaną opcją i potrzebuje do tego kilku osób.
Ja wyłączam, reszta obok patrzy jak wkręcam żarówke.

Status
Not open for further replies.
Back