• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Darmowe serwery Ventrilo

najbardziej podoba mi sie punkt: "akceptuje regulamin" gdzie nie ma nawet linka do regulaminu, ani nie mozna go nigdzie znalezc wchodzac na te strone. Czyzby kolejny pobieraczek?

Używam tego od miesiąca, rozmawiałem dużo z tym właścicielem na Widgecie i mówił wprost, że nie ma aktualnie żadnego regulaminu.

to po co jest tam ten punkt. No i czy ten wlasciciel to jakis wolontariusz? Bill Gates czy co?

Nie za wszystko trzeba płacić :) dużo osób z tego forum ma darmowe serwery ventrillo popatrzcie czasem na sygnaturki :>

to po co jest tam ten punkt. No i czy ten wlasciciel to jakis wolontariusz? Bill Gates czy co?

Wszystko co najlepsze jest za darmo. Jakby każdy dokładał coś od siebie to za nic nie musiałbyś płacić. Już tak jest po części, musisz tylko dobrze poszukać ; )

Za darmo, nie za darmo tak czy inaczej to jest po czesci nie fair wobec tworcow ventrilo, ktorzy stworzyli ten program i zarabiaja na sprzedawaniu licencji do hostowania go, tylko i wylacznie w najnowszej wersji, to tak samo jak z otsami

Ale właściciel vt-host nie pobiera żadnych opłat, więc co tu jest nie fair? :)

No wobec tworcow ventrilo to jest nie fair, tak samo jak OT wobec tworcow Tibii, bo oni to wymyslili i zrobili. Pomysl sobie, wymysliles zajebiste modne buty i jarasz sie, ze zarabiasz sianko a tu ktos wyskakuje z podobnymi butami, moze troche gorszymi, ale za darmo no i zarabiasz sporo mniej niz bys mogl gdyby nie wyskoczyl jakis pedal z tymi darmowymi butami

Ale zrozum, że Ventrilo pobiera tylko opłaty za licencję. Zresztą dla mnie to nic złego, nie łamią żadnego punktu w regulaminie.

Mylisz sie:
Previous versions:

Anyone who provides access to a Ventrilo server that is not version 3.0 is committing fraud.

Since all official licensee's are required to run the latest 3.0 Pro servers then any hosting company providing you access to an older version of the server is subject to legal action and punitive damages. This will include, but not limited to, contacting all state / federal law enforcement agencies and requesting their assistance in a fraud investigation. If they are outside of the United States then their respective countries / jurisdiction law enforcement agencies will be contacted.

We would appreciate any information regarding hosting companies or individuals who are providing older servers. Please contact us at [email protected]. All correspondence will be kept confidential. Please include the URL of the offenders web site or the IRC network and channel. Please include any information possible such as the IP address and PORT number of a currently active Ventrilo server.
Ventrilo - Purchase

Wciąż uważam, że nie łamią prawa, ponieważ nie pobierają za to opłat i nie są firmą.

Nie powiedzialem nawet nigdzie, ze lamia prawo. Po prostu wspomnialem, ze to nie jest do konca tak, ze oni sa spoko wobec wszystkich. Sciagajac mp3 chyba tez nie lamiesz prawa albo hostujac ots, no ale przyznasz, ze to nie jest do konca fair wobec tworcow. Prawda jest taka, ze w dzisiejszych czasach nie sprzedaje sie produktu - sprzedaje sie pomysl. Przyklady sa wszedzie - windows, facebook... Dlatego wymyslono takie dziwne pojecie jak "kradziez intelektualna", no a takie male podkradanie nie jest jeszcze (na szczescie chyba) zabrinione

Ale zrozum, że Ventrilo pobiera tylko opłaty za licencję. Zresztą dla mnie to nic złego, nie łamią żadnego punktu w regulaminie.

Posiadam taki sam panel kupiłem go pół roku z licencja, licencja jest dożywotnia kupujesz raz i masz... Więc tylko za serwery muszą płacic.

robienie otsów nie jest łamaniem prawa, lecz używanie klienta oryginalnej tibi jest...

Dobrze o tym wiem. Ale przeciez kazdy, kto robi otsy wie, ze gracze beda uzywali wlasnie oryginalnego lub przerobionego klienta tibii, co jest przynajmniej moralnie zle skoro tworcy tego programu sobie tego nie zycza

Dobrze o tym wiem. Ale przeciez kazdy, kto robi otsy wie, ze gracze beda uzywali wlasnie oryginalnego lub przerobionego klienta tibii, co jest przynajmniej moralnie zle skoro tworcy tego programu sobie tego nie zycza

Dlatego Ty, jako dobry człowiek, przestrzegając praw moralnych nie zrobisz otsa, a inny będzie miał w dupie morale i zarobi tysiące na swoich serwerach. Kto wyjdzie na tym lepiej? Sam sobie odpowiedz.

ale wy się przypierdalacie. Nie dość, że macie za darmo to jeszcze źle. Dostałeś serwer to się ciesz a nie płaczesz na forum.

Wydaje się ok, nie sądze żeby była jakaś wtyka skoro nie ma regulaminu. Moim zdaniem można spokojnie użytkować :)

Back