• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Debug

Szysza

®oot
Reaction score
6
No siemka, jak każdy wie przy dobrze rozreklamowanym otsie pojawia się dużo osób na start i tutaj mam jeden łatwy a zarazem dziwny problem - Debugi.
Mada faka robiłem zeby ludzi rozstawiało w 4 kratki nawet lub w więcej ale to nie pomagało. Jakies propozycje?

to nie chodzi oto, gracze loguja normalnie na klienta 8.60 i serwer jest postawiony na 8.60. Chodzi o wiele osob na kratkę chyba lub za dużo na ekranie własnie nie wiem od czego to zależy i szukam jakiejś propozycji

No tak ale rozstawianie to i tak to się pojawi, da się zwiekszyć limit battle listy? zreszta nie wiem czy to napewno wina battle listy bo jeden gracz ma debuga a jeden zaloguje normlanie

A masz może screena z okna które pokazuje się po restarcie Tibii? Nie wiem jak na 8.6 ale ostatnio na 8.54 przerabiałem 1700 graczy na jednym sqm i poza freezującym klientem nie było debugów.

Właśnie screena nie mam z tego debuga. Tylko pamietam, że były takie problemy i gracze na to narzekają coraz bardziej. Ktoś kiedyś mi podsuwał pomysł o zmianie jakiejś funkcji w configu ale nie pamietam czy to był temat o tych debugach coś kojarzycie może?

Ale wątpię, żeby to tak działało, że jeden gracz zaloguje a drugiemu wywali debuga

Last edited by a moderator:
Ale to nic nie da bo jeżeli logują na te naprzykład jak ja mam zrobione 4 sqmy to i tak natrafia na siebie a że nie będą mogli przez siebie przechodzić to jeszcze bardziej utrudni sprawę wydostania się z temple

No pewnie:) jak by ktoś jeszcze coś wiedział o tym to piszcie propozycje myślę, że każdemu się przyda

Back