• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Debugi przy serwerze od 8.54-8.60

GarQet

Own3d!
Solutions
14
Reaction score
81
Siema. Mam pewien problem, zrobiłem serwer na który można logować z protokołu 8.54 do protokołu 8.60. Gdy gracze logują na 8.60 to przy zakupie potiona dostają debuga. Nie wiem w czym tkwi problem, gdzie trzeba coś usunąć/dodać/wyedytować, żeby wszystko działało bezproblemowo. Słyszałem, że coś się zmienia w networkmessage.cpp, ale oczywiście nie wiem co. Prosiłbym o wskazówkę ew. fixa.

na 8.60 jest stackowanie potionow / run
na 8.54 tego nie ma.

Nie ma szans zrobienia 854-860, tylko karamy-war.net.pl to zrobił, ale to dzięki wykorzystaniu pewnej właściwości items ;> :P

A znasz tą własność?
Jakoś na pewno da się to obejść w łatwy sposób...

A znasz tą własność?
Jakoś na pewno da się to obejść w łatwy sposób...

na otland jest gdzies jak zrobic pod 8.54-8.57 stackowanie
ale tego nie da sie obejsc w latwy sposob.

można ale z tym co stało się stackable jest jazda
ale jak bierzesz protokoły nie różniące się w .dat(poza nowymi przedmiotami) to dosyć łatwo, na podstawie protokołu klienta wybierasz jakie pakiety wysyłasz i jak traktujesz odbierane(trochę pisania jest ale się da)

Dziwie się, że nie ma jeszcze tego w necie...
No cóż, skoro tyle roboty to chyba na razie się nie zabieram.
A wie ktoś może który plik trzeba edytować?

Jakbyś wiedział co trzeba zrobić to byś wiedział w którym pliku, nie na odwrót.

Dziwie się, że nie ma jeszcze tego w necie...
No cóż, skoro tyle roboty to chyba na razie się nie zabieram.
A wie ktoś może który plik trzeba edytować?

I bardzo dobrze że jeszcze tego nie ma w necie, i najlepiej niech się w ogóle nie pojawia. Przynajmniej można się czymś wyróżnić i wybić... a nie wszyscy maja wszystko to samo i co to za gra...

Bylo nie robic w ogole Open Tibii tylko jakis tam tibia server i wtedy nikt by sie nie wybijal ;] Takie myslenie jest chujowe, w ogole czaje, ze ludzie pracuja nad tym i chca cos z tego miec, ale mi sie osobiscie nie podoba to cale private subversion, ktore teraz praktycznie jest obowiazkowe jezeli ktos mysli powaznie o robieniu serwera. Gdyby inni ludzie tak postepowali to nie byloby stabilnego systemu za darmo, na ktorym szloby odpalic ots, a tak mozna sobie wybierac jaki sie tylko chce

Bylo nie robic w ogole Open Tibii tylko jakis tam tibia server i wtedy nikt by sie nie wybijal ;] Takie myslenie jest chujowe, w ogole czaje, ze ludzie pracuja nad tym i chca cos z tego miec, ale mi sie osobiscie nie podoba to cale private subversion, ktore teraz praktycznie jest obowiazkowe jezeli ktos mysli powaznie o robieniu serwera. Gdyby inni ludzie tak postepowali to nie byloby stabilnego systemu za darmo, na ktorym szloby odpalic ots, a tak mozna sobie wybierac jaki sie tylko chce

Czemu wiec nie dodasz czegos od siebie do OT tylko narzekasz ?

Czemu wiec nie dodasz czegos od siebie do OT tylko narzekasz ?

bo on pierdoli ten system i chcę by nikt już nic nie dodawał ponieważ serverów jest za wiele :rolleyes:

a dostęp do priv sub powinien stać z 300 zł na 3 miesiące może wtedy nikt by nie udostępniał na innych forach trunków ponieważ ktoś płacąc 300 zł za dostęp do priv reva nie udostępniał by go innym za darmo.

Last edited:
Nie ma szans zrobienia 854-860, tylko karamy-war.net.pl to zrobił, ale to dzięki wykorzystaniu pewnej właściwości items ;> :P

Najpierw piszesz, ze nie ma szans, a pozniej, ze jakis serwer ma...

bo on pierdoli ten system i chcę by nikt już nic nie dodawał ponieważ serverów jest za wiele :rolleyes:

a dostęp do priv sub powinien stać z 300 zł na 3 miesiące może wtedy nikt by nie udostępniał na innych forach trunków ponieważ ktoś płacąc 300 zł za dostęp do priv reva nie udostępniał by go innym za darmo.

Kiedy wy sie wkoncu nauczycie, ze dostep do SVN to tylko benefit bycia donatorem i kiedys zostanie on wydany i tak na public, jest to tylko taki fjuczer, ktory pozwala Ci podejrzec postep pracy nad TFS.

Kiedy wy sie wkoncu nauczycie, ze dostep do SVN to tylko benefit bycia donatorem i kiedys zostanie on wydany i tak na public, jest to tylko taki fjuczer, ktory pozwala Ci podejrzec postep pracy nad TFS.

"donator" jest tak na prawdę tylko przykrywką priv svn.

dokładnie , gdyby nie ten prv svn to nikt by nie kupywał donatora :] ,albo bardzo malutko ludzi :>
niestety ,ale to jest biznes :(

dla leniwców , najlepiej napisać do admina karamy-war.net , mogę dać namiar :D , chociaż zastanawiam się czy on to sam zrobił bo znam go trochę i hmm. :P

dla leniwców , najlepiej napisać do admina karamy-war.net , mogę dać namiar :D , chociaż zastanawiam się czy on to sam zrobił bo znam go trochę i hmm. :P
Mówisz o Inwob'ie? Uważam, że ktoś za niego wykonał tą robotę, ale mniejsza o to...

Dziś prawdopodobnie zajmę się tym, jak się uda i będzie można grać bez debugów na 8.60 to udostępnię "fixa".

Back