• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Dedyk vs vps

Hosteam słyszałem że zapewnia jakieś zabezpieczenia, dlatego się też nad nim zastanawiam.
Co do kimsufi, miałeś z nimi styczność, jak wygląda to w rzeczywistości, bo biznes-host ma czasami problemy z ddosami.

Ahh 250/mc odpada ja na 120 graczy ;d, cuddi też do tanich nie należy ;d
Dlaczego odpada? Przy takiej ilości graczy zwróci Ci się to co najmniej czterokrotnie (zależy też od shopu na stronie, ale zakładam, że robisz server pod kasę), a przynajmniej nie będziesz musiał zmieniać dedyka w razie ataków.

Napisałem do hosteam, i mam opcje 4 dniowego testowania najmocniejszego vpsa kvm.
Jest możliwość dokupienia do niego pakietu przeciw ddos.

Skłaniam się jednak ku kimsufi.pl
Jest możliwe bym choć w mały stopniu zabezpieczył serwer?

Skłaniam się jednak ku kimsufi.pl
Jest możliwe bym choć w mały stopniu zabezpieczył serwer?

Pewnie, dobrze skonfigurowany firewall na iptables i masz zabezpieczenie przed idiotami, na poważniejsze ataki to firewall sprzętowy z hosteamu lub to samo tyle, że u cuddiego bez opłaty instalacyjnej.

Właśnie dostałem odpowiedź od cuddiego, że może mi dać serwer za 50% z sms shopu, ale to wszystko bym musiał sobie obliczyć.

Kimsufi to syf :D ich jakos odbiega od normlanego OVH lepiej w tej cenie zamówic dobrego VPS ktory spokojnie pociagnie 120 graczy.

Back