• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Dircetx 9

akues

Well-Known Member
Reaction score
72
Po zainstalowaniu sterowników do karty graficznej grafika w tibi nieco sie pogorszyla (m.in pojawily sie rozne dziwne paski, nie widac paska hp itd):

QdBhe.png

Mial ktos kiedys podobny problem? Nie mam zadnego pomyslu na to co jest tego przyczyna (sterowniki raczej nie, kolega ma identyczna karte oraz stery directx9 dziala ok)

Aktualnie uzywam Dircetx'a 5 ale jest on dla mnie za brzdyki, a Opengl jest za mocny jak na moj komputer (zaczyna mocno szumiec gdy chodze na mc co wkuriwa troche ;s - fpsy nie pomagaja)

Sprzęt:

Karta graficzna: GeForce 430gt

Widnows 7

Last edited:
Miałem taki sam problem i z aktualizowałem sterowniki i był spokój , więc nawet jeśli uważasz ,że to nie pomoże to warto spróbować :)

Ni chuja nie dziala

Pobralem, zainstalowalem najnowsze stery, zrestartowalem kompa i nadal ten sam shit:

oqFmy.png

nVidia roxos koxos... :)

Mialem cos w podobie jak zle edytowalem tibia.pic ale to chyba nie od tego ;)

Miałem tak samo na Linuxie, gdy nie miałem sterowników do karty graficznej (też mam kartę od nVidia). Wszystko rozwiązało się po instalacji prawidłowych sterowników (na Windowsie nawet bez nich wszystko ładnie działa).
Może spróbuj skorzystać z tego: Pobieranie sterownik?w NVIDIA tylko włącz drugą funkcje (automatycznie wyszukiwanie).

Miałem tak samo na Linuxie, gdy nie miałem sterowników do karty graficznej (też mam kartę od nVidia). Wszystko rozwiązało się po instalacji prawidłowych sterowników (na Windowsie nawet bez nich wszystko ładnie działa).
Może spróbuj skorzystać z tego: Pobieranie sterownik�w NVIDIA tylko włącz drugą funkcje (automatycznie wyszukiwanie).

Pobieralem juz to 2 razy i 0 skutku

A automatyczne wykrywanie wykrywa ten sam ster ;s

Ostatnio miałem takie problemy jak siadała mi płyta główna. Pc zaczął wariować często przy formacie wypierdalal bluescreena i chuj amen. Po jakimś czasie wlasnie tak sie działo z Tibią a wtedy z tego co pamiętam wgrałem bardzo stare sterowniki. (Używam Xp)

Back