• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

dodać item do items.otb

konolo22

Banned User
Reaction score
1
Mam pytanie,
żeby dodać item , co wygląda identycznie jak np już obecnie znajdujący się w items.otb (ta sama grafika, tylko inne wlasciwosci itema)...
To należy edytować items.otb czy wszystkie pliki te spr i dat ?

Last edited:
Jeśli nie robi, że klient nie będzie ich odróżniać i oba będą pod tym samym hotkeyem to wystarczy otb. Oczywiście o ile wszystkie clientsided właściwości zostawisz w spokoju

no chce identyczne itemki zrobić, ale następnie w items.xml dać im inne wartoścu np def, atk itd....
czyli wygląd i all to samo ale inne funkcje...

samo otb wystarczy edytowac?

ta, CopY Item, ale nie edytuj właściwości ich w .otb bo będzie problem, aha i na hotkey czy w npc trade nie dasz rady ich odróźnić z poziomu clienta gry chyba

- - - Updated - - -

tylko po nazwie xd

klikam 'copy item' i 'add item'...ale gdzie to się wlasciwie dodaje bo coś nie widze tego w itemedytorze

ta, CopY Item, ale nie edytuj właściwości ich w .otb bo będzie problem, aha i na hotkey czy w npc trade nie dasz rady ich odróźnić z poziomu clienta gry chyba

- - - Updated - - -

tylko po nazwie xd

czyli nie mogę np odznaczyć opcji stackable ?

Możesz, ale klient będzie wysyłał silnikowi próby stackowania i takie tam. Może to wywalić silnik nawet

jakby klient otrzymał ilość w kupce przedmiotu niestackable to na pewno
ale jak klient wyśle "poskładaj nieskładalne przedmioty" do serwera to dalej on oberwie?

nie oberwie, ponieważ gdyby było tak jak mówisz to każdy by sobie edytował tibia.date i wypierdalał każdemu ots'a ;p

w sumie nie pomyślałem
^^
chociaż jak ktoś ma bliżej nieokreślone "coś" z allegro to bym się nie zdziwił jakby nie przetrwał takiego ataku :D

w sumie nie pomyślałem
^^
chociaż jak ktoś ma bliżej nieokreślone "coś" z allegro to bym się nie zdziwił jakby nie przetrwał takiego ataku :D

nieeeeee

bo właśnie od tego jest items.otb

ktoś wyśle info poskładaj, to items.otb powie mu "pierdol się"

Witam.

Odnośnie tematu ...
Jeżeli gracz wyśle zapytanie do serwera by poskładać nieskładne przedmioty i serwer odpowie mu "pier*** sie" to będzie git ale jeżeli gracz będzie w kółko wysyłał te zapytania to w końcu nastąpi crash silnika ;)

jeśli ma funkcję "pierdol się" to będzie ok(powinno)
a jeśli nie sprawdza to za pierwszym razem się wyłoży

Back