• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Domena + dedyk

legolas23

New Member
Reaction score
3
Witam
Ma ktoś z was może pojęcie jak ustawić przekierowanie mojej domeny na adres ip servera? Chodzi mi o coś takiego ,że po wpisaniu
nazwamojejdoemny.pl przekkierowuje mnie na strone servera ale w oknie przeglądarki zamiast ip nadal jest nazwamojejdoemny.pl :P
Proszę Was bardzo o link do jakiegoś poradnika ,bo szukalem na ovh i bylo ich tak duzo ze niewiedzialem ,który jest wlasnie po to ,aby zrobic takowe przekierowanie ;p
Pozdrawiam
Legolas23

bierzesz sobie na przykład domene na home.pl logujesz sie wchodzisz w konfiguracja domeny, znajdujesz Przekierowanie WWW (IP/host/URL/katalog): podajesz ip zapisujesz i cya lusie

Nie mam home.pl ;p Kupiłem domenę na ovh i chodzi mi o to ,żeby działała tak jak te na no-ip.org czyli ,że zamiast za pomocą ip servera łączyło się z nim za pośrednictwem nazwy tej domeny ;s

Ok ustawilem DNS host A za 12-24h zobacze czy dało to dobry rezultat ;p

już sprawdziłem. :) Teraz zostało tylko czekać aż się zaktualizuje ;p

Back