• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Dość nietypowa sytuacja

Status
Not open for further replies.
Po prostu nikt tego jeszcze nie kupił i pierwsza osoba musi opłacić koszty instalacji dodatkowych kabelków, kosztu firewalli, dostawy itp :P

...i akcji ochrony strazakow na wypadek jakby firewall spowodowal pozar no, ale tak to czasem jest jak cos sie na niego polozy ;)

Rozmawiałem z Polskim przedstawicielem OVH, można powiedzieć że tak skomentowałem ich system zabezpieczeń, że gościu zaniemówił - przedstawiłem swoje pomysły i rozwiązania, po czym powiedział że przekaże to szefostwu. Ile to da, nie wiem. Zapewne nic, ale warto im to wpajać, to może przemyślą i coś zmienią - bo prawdę mówiąc, serwerownia jest dobra, gdyby do tego doszedł poziom ochrony na ataki typu DDoS jaki oferuje infoplus to zapewne byłaby to najlepsza a zarazem najtańsza serwerownia na rynku.

Wątpię, że co kolwiek zmienią bo już od wielu miesięcy ludzie skarżą się do adminow Ovh na ataki.

Wątpię, że co kolwiek zmienią bo już od wielu miesięcy ludzie skarżą się do adminow Ovh na ataki.

Jak piszą tak samo chaotycznie, jak piszą niusy na swoich serwerach to nie dziwne, że mają ich głęboko w dupie.

To, że się skarzą nic nie da, bo odpowiedzą tylko "nie udostępniamy usługi wycinania IP na routerze głównym", W DODATKU nie pisze się tego do pomoc OVH, bo oni to także oleją i przestawią Ci co możesz zrobić .

To jest tak samo jak z wynajmowaniem mieszkania, to że je wynajmujesz i opłacasz nie zmusza w żaden sposób administratora/właściciela budynku do naprawy szkód które zostały w nim wyrządzone, obojętnie czy stało się to z Twojej winy czy też nie.

OVH wykonuje swoje usługi na dobrym poziomie i nie powinien marnować czasu na zajmowaniem się takim czymś. Co nie zmienia faktu, że w Twoim przypadku postąpili delikatnie mówiąc nie w porządku, bo jesteś ich klientem i to jeszcze z taką ilością domen, więc raczej wyjdzie im to na minus, bo stracą przez to tylko klientów, którzy to dowiadując się jak postępuje OVH w takich kwestiach, po prostu polecą na inny hosting.

Dziękuję, za piękną dyskusję. Jak dobrze rozumiałem, wszystko jest legalne, nic nie mogą mi zrobić tak?

dobrze rozumiesz ale poco ten pytajnik na końcu '' tak ? ''

To jest tak samo jak z wynajmowaniem mieszkania, to że je wynajmujesz i opłacasz nie zmusza w żaden sposób administratora/właściciela budynku do naprawy szkód które zostały w nim wyrządzone, obojętnie czy stało się to z Twojej winy czy też nie.

Tylko, że właściciel budynku nie może wywalić cię z mieszkania za to, że ktoś z ulicy posmarował ściany na dole. OVH tak robi.

Status
Not open for further replies.
Back