• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Doss?

Reins

Member
Reaction score
8
To jest doss?

Code:
Direction IN
Internal IP
Threshold FlowsDiff 40 flows/s, Diff: 73 flows/s
Sum 26.962 flows/300s (89 flows/s), 32.162.000 packets/300s (107.206 packets/s), 1,198 GByte/300s (32 MBit/s)
External 87.98.238.221, 26.958 flows/300s (89 flows/s), 32.156.000 packets/300s (107.186 packets/s), 1,198 GByte/300s (32 MBit/s)
External 89.230.69.49, 2 flows/300s (0 flows/s), 2.000 packets/300s (6 packets/s), 0,000 GByte/300s (0 MBit/s)
External 89.231.190.149, 1 flows/300s (0 flows/s), 3.000 packets/300s (10 packets/s), 0,000 GByte/300s (0 MBit/s)
External 89.239.101.20, 1 flows/300s (0 flows/s), 1.000 packets/300s (3 packets/s), 0,000 GByte/300s (0 MBit/s)
--
Pozdrawiam
G.Mac

wiadomość od serwerowni

Code:
Witam
Serwer  zostal odlaczony do wyjasnienia
mamy informacje na temat wzmozonego  ruchu , powyzej 50mbit/sek
jest to zgloszone w abuse dlatego zostal serwer odlaczony

I serwery mi nie działają,jak myślicie co się dzieje ?

To mniej więcej oznacza tyle, że oberwałeś DDOSem, a oni odłączyli ci serwer bo lubią. To jest ABUSE ale nie Twój a kogoś kto cię atakuje, niestety linuxpl woli dbać o swoją dupę więc odłączyli tego kogo mogli - ciebie.

Przed dosem już nie da rady się obronić? Pisałem z kolesiem z linuxa to mówi że nawet firewall nie pomoże.

Ale co ludzie mają do mojego serwera ? ;D Zaledwie 100 osób -.-

Przed dosem już nie da rady się obronić? Pisałem z kolesiem z linuxa to mówi że nawet firewall nie pomoże.

Ale co ludzie mają do mojego serwera ? ;D Zaledwie 100 osób -.-
W tym wypadku nie da rady, bo specom z linuxpl nie chce się nic robić. Jeśli masz VPSa krócej niż 15 dni to wal do nich o zwrot pieniędzy, bo możesz.
Ludziom zawsze będzie przeszkadzał twój serwer, jeśli jest fajny. A jeśli nawet nic na nim by nie było to i tak korea będzie próbowała włamać się przez ssh (mi tak robią co chwilę).

Nie no mam już 3 miesiąc, i opłacony do 26. Nie było nigdy problemów, mam nadzieje że był to pierwszy i ostatni raz.

Korea <3 ;p

@up
Grubas ;D

Jeszcze się zdziwiłem, że z linuxa przyjebali się do mnie, jakby to była moja wina. Napisali że ktoś się na mnie uwziął, a w ich regulaminie nietolerowane są ataki doss. Przy następnych atakach mogą mi zablokować VPS-a na stałe? Teraz musiałem czekać 3 h na odblokowanie. Na wszelki wypadek robię całą kopię zapasową na pc.

@up
Grubas ;D

Jeszcze się zdziwiłem, że z linuxa przyjebali się do mnie, jakby to była moja wina. Napisali że ktoś się na mnie uwziął, a w ich regulaminie nietolerowane są ataki doss. Przy następnych atakach mogą mi zablokować VPS-a na stałe? Teraz musiałem czekać 3 h na odblokowanie. Na wszelki wypadek robię całą kopię zapasową na pc.

Tak już jest jak bierzesz vps w pierwszej lepszej firmie ;>

Wiem kto Cie ddosowal, wiem że mu sie nudzi i wiem że dalej to będzie robił, bo to przyjeb. I wiem, że ddosuje z OVH, mam logi z jego ip, wystarczy email do OVH i mu blokują serwerek, ale tego nie zrobię, niech się chłopak z wami bawi :D

A tak wogóle to zajebista firma, zamiast pomóc klientowi to mu blokują vpsa.

Last edited:
ale tego nie zrobię, niech się chłopak z wami bawi
Ta wypowiedź jest na poziomie tnetu! ;*

Vps-a zmieniałem już x razy, i myślę że linux ma najlepszą ofertę. Miałbym dedyka, przecież nic by to nie zmieniło, a na mapę 36 mb vps idealny.

Vps-a zmieniałem już x razy, i myślę że linux ma najlepszą ofertę. Miałbym dedyka, przecież nic by to nie zmieniło, a na mapę 36 mb vps idealny.

Wypowiedź na poziomie tntu? Twój temat jest na poziomie tntu, zarabiasz na otsie to zainwestuj w porządną maszynę i kup serwer w dobrej firmie.

Podpowiem Ci, że bardzo łatwo się zabezpieczyć przed tym, ale nie powiem jak.

@up
tak bardzo latwo jest zabezpieczyc sie przy atakach 900mbps+... i piekne ovh blokuje po ataku dedyka na 8h. Po 3blokach ovh straszy wypowiedzeniem i podjebaniem serwera.

ovh ssieee, a pozatym ma firewalla do 450mbps za 6tys gz

To nie miało na celu cię obrazić ;(

Odette, a to właśnie w tym hosteam mają niby antydoss? Czy to jeszcze inna firma ?

To nie miało na celu cię obrazić ;(

Odette, a to właśnie w tym hosteam mają niby antydoss? Czy to jeszcze inna firma ?

Nie mają anty ddosa, poprostu ADMIN jest mega ogarniętym człowiekiem i sobie radzi w miare ludzkich możliwości z takim czymś.

@raport, nie miałem na myśli OVH, w żadnym wypadku.

Miałem na myśli między innymi hosteam, choć jest pare innych dobrych film, ale ceny nie zbyt ciekawe.

Daj stronke otsa Twojego.

Last edited:
Back