• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Dziwny błąd?!

GarQet

Own3d!
Solutions
14
Reaction score
81
Witam, mam dość dziwny BUG.
Mianowicie wpisuje passy do gry i widze tylko:
be8661e0a1fe.png

Wie ktoś może czym to jest spowodowane i może udzielić dobrych rad aby się tego SHITa pozbyć?
Pozdrawiam GarQet.

No właśnie coś się zjebało xD
Jak wchodze na "nowego" gracza to mi POZWALA wybrac kolory, jak na Account Managera to pokazuje kolorki, klikam ok, poczym wyrzuca do listy postaci i potem DEBUG xD.
Ja nic nie grzebałem tylko usunąłem i wgrałem na nowo baze danych, tylko jakoś dziwnie ale nie dodały mi się Sample, próbowałem ręcznie, zrobiłem i właśnie efekt czajsu xD.
Ma ktoś jakiś pomysł? PLiSkAAA!

firstlogin/onlogin.lua
w creaturescripts możesz mieć p#%*&$*(ięte

Plik może sie inaczej nazywać, to jest bodajże firstlogin...

Swoją drogą, kopsnij co pisze ci w konsoli :)...

@up
Nic źle nie może być w FIRST login ponieważ serwer normalnie chodził, nic z nim nie zrobiłem, tylko skasowałem bazę i wgrałem na nowo, muszę czekać na 7:00 rano to się OTS zresetuje i może wtedy będzie działać...

Rzecz w tym, że ja miałem taki problem właśnie jak coś pokręciłem w firstlogin.lua... :)

Skasowałeś bazę danych - poszły player_storage, a więc wszyscy gracze mają jakby pierwsze logowanie - a jeśli firstlogin.lua jest palnięty to właśnie dlatego masz to co masz :).

firstlogin.lua nie mam, mam tylko login.lua :P
poczekam do jutra, do 7:00 jak nie pójdzie to się wkurwię i napiszę.

Napisze, ale i się wkurwię, bo działało a teraz klops.

Kurwa i się wkurwiłem, jednak nic nie dało.
Teraz zmieniłem login.lua na taki co jest w każdych czystych TFSach i powinno chyba teraz pójść.

Napisze do tego kiro, ciekawe czy wgl. odpisze...

Yhym, już wszystko działa... Jebany login.lua wszystko popsuł.

Back