• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Dziwny cash bug

Status
Not open for further replies.

lenidas

New Member
Reaction score
0
Witam, znalazłem dziwny cash bug.
Gdy tylko idę koło sklepu z diamentami to widzę 8lvle w bezruchu rozmawiające na npc channel z npc
Logowałem się na nie żeby sprawdzić o co chodzi i zawsze było to samo - pełno backpacków, w każdym po 20 diamentów (na jeden slot jeden diament) a jeżeli nie było w slocie diamentu to zawsze były 3 crystal coins.

Napewno nie jest to żaden bug z NPC, przeszukałem już wszystko co się dzało
kupowałem u tych samych npc diamenty i sprzedawałem i zawsze było ok - kupowałem za 600gp, sprzedawałem za 300.
Zresztą sami zobaczcie:
diamondg.jpg

Już nie wiem co o tym myśleć, gdzie szukać błędu?

Możliwe możliwe.. chociaż mam najnowszą wersję ale w blocked items nie mam zablokowanych żadnych szlachetnych kamieni.
Kiedyś słyszałem, że przez ten system można klonować kase(ID gc/pc/cc są zablokowane) a diamenty to chyba dziłają na tej samej zasadzie?
Jak to sprawdzić?

Quote:
Jezeli macie jakies pytania to pytajcie smialo, gg: 6065491 | Chetnie pomoge poustawiac wszystko aby serwer dzialal sprawnie | Jebac elfa _/

zbyt piękne żeby było prawdziwe :D

To chyba faktycznie cos z tym auction systemem jest bo skoro kase da się klonować a świecidełka działają na tej samej zasadzie to pewnie to podobnie działa..
zablokuje dodawanie i tyle.

Jeszcze jedno pytanie. Chcę zrobić zapytania do DB żeby poznikały diamenty tym wszystkim którzy ich narobili na bugu
Code:
update player_items set `count` = 1  where `itemtype` = 2145 and `count` >= 100

Code:
update player_depotitems set `count` = 1  where `itemtype` = 2160 and `count` >= 100

Czy wpisując te dwie komendy nic sie nie zje.. ?

Może można diamenty kupić za 300gp, a za 600 sprzedać? Ludzie się na tym dorabiają?

zrob nob chara, graj i gadaj z ludzmi napewno zwyklemy playerowi powiedza o co chodzi.

Nie powiedza bo to robia jacys ludzie z ameryki poludniowej :P Zaden polak nie wie jak to robia a mam vt do dwoch najlepszych gildii na serwerze (ofc nie wiedza kim jestem)
I wlasnie dla tego ciezka sprawa z tym bugiem ;)

Mi sie wydaje ze to ten auction system, zablokuje ID i zobaczymy

napisalem juz ci frajerzyno jedna ze jezeli posiadasz w LUA Module Shop i w XML shop_buyable to mozesz kupic 2 diamenty za cene jednego, wiec sprawdz jelopie.

jelopie przeciez sprawdzilem i jakby bylo tak jak mowisz to bym nie nawijal dalej o auctiom system -.-

Nie no to jest dramat co te brazole robią;/
Usunąłem możliwość wystawiania diamentów na auction system a oni dalej ch.j wie skąd mają ich pełno..
bugj.jpg

u npc na pewno nie da się kupić taniej i sprzedać drożej, na auction system nie da się ich wystawić więc skąd do ch.ja oni to biorą?!
dramat >.<

No i mam buga.
Lepiej sobie posprawdzajcie u siebie bo ten wycinek skryptu w elfbocie kupuje diamenty a npc nie pobiera kasy ;x
Code:
{wait 100 | loop 100 buyitems 3028 0 | wait 2000}

Sprawa jest o tyle dziwna, że manualnie jest to niemożliwe do wykonania, a tym powyższym da się "kupować" itemy tylko od tych npc którzy mają zdefiniowany skrypt do kupowania/sprzedawania w .lua
jeżeli npc ma wszystkie moduły sellable/buyable tylko i wyłącznie w pliku .xml to wtedy bug nie działa.

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back