• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Error itmes.otb

Elenq

New Member
Reaction score
0
Witam wszystkich .
Mam dość nie mały problem nigdzie w necie nie znalazłem na nie odpowiedzi.
A wiec gdy kompiluje tfs 0.2.8 albo 0.2.9 to pokazuje mi błąd po od paleniu silnika.
Code:
ERROR: Unable to load items (OTB)

Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego ? Po kompilacji nie pokazuje żadnych błędów.

Pozdrawiam.

ref

Last edited by a moderator:
Albo nie masz tego pliku (\data\items\items.otb) albo z jakiś przyczyn jest on nieprawidłowy (wcześniejsza edycja?)

Albo nie masz tego pliku (\data\items\items.otb) albo z jakiś przyczyn jest on nieprawidłowy (wcześniejsza edycja?)

Plik jest na swoim miejscu. Szczerze mówiąc to chyba nic nie edytowałem, próbuje odpalić silnik świeżo po kompilacji hmm a może to być przez to że plik confing.lua przerzuciłem do dev-cpp a wcześniej był gdzie indziej ? tylko że znów jak jest confing nie w dev-cpp to pokazuje błąd że nie umie znaleźć confingu

musisz używać tego samego otmb w map edytorze i ots, więc teraz załaduj to z rme... :D

RME...
Z doświadczenia zauważyłem że .otb jest różne niz to z TFS. Lepiej będzie zrobić na odwrót czyli items.otb z TFS(sciąg go od nowa i weź tylko items.otb) dać do data/items i do RME.

@up: jak tak zrobisz tracisz wszystkie brushe i nawet część rawek może się posypać
lepiej wsadzić otb z rme do tfsa, tylko czasem się kłóci i trzeba wywalić(lub zmodyfikować) otb check

Back