• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Falszywy GOD

zduna

Banned User
Reaction score
0
Ostatnio gracze pisza mi ze zostaja oszukani przez jakiegos falszywego goda
ja mam nick GOD Astronis

a oszust podobno biega z nickiem:

GOD Astronis
GOD Astronis:
GOD Astronis;
GOOD Astronis

W bazie danych szukalem i nic nie znalazlem. a nie wydaje mi sie zeby to bylo klamstwo bo dostaje kilkanascie wiadomosci dziennie o tym oszustwie
Te nicki najczesciej podaja oszukani. Pierwszy chyba odpada bo nie moze byc dwoch postaci z takim samym name

Jestem oszukiwany przez graczy czy naprawde jest jakis bug ktory umozliwia zrobienie takiego nicku ?

masz gdzieś na necie coś takiego jak vip message log widzisz wszystko kto cokolwiek kiedykolwiek napisze na vip dzięki temu dowiesz się o tylu oszustwach ze ci się nie śniło..

Sprawdź logi czy były używane jakieś komendy z acc group<2, i będziesz wiedział czy na pewno ktoś się bawi GOD-em czy też nie.

data/logs

@down
Pomysłowo ;)

Last edited:
ja np. mam skrypt, który pozwala się logować GODom/GMom tylko z ich hostu :)
+ LOG kto się logował/próbował zalogować, kiedy, z jakiego IP.

A nie prościej w acc makerze dodać do 'zabronionych nicków' nicki typu Astronis, GOOD, GUD, nie wiem co tam jeszcze.
Na moim serwerze też spotkałem się z nie jednym GOD Yanqer. :p

ehhe

jak masz problem z głową, to chłopaku nie ćpaj;
bo będzie po nocy cię prześladować wiedźma;

to taki myk, też kiedyś uskuteczniałem podobny sposób i profitowałem punkty. W bazie nic nie znajdziesz, chyba że będziesz przeglądał postać po postaci.

PHP:
SELECT `id` FROM `players` WHERE `name` LIKE '%Astro%'
yea?

Daj www, bazę, założę konto, zobaczysz że nie znajdziesz.

btw. gęsior blokuje przedrostek 'god','gm,'cm' itd.

BUMP

Problem nadal aktualny. Duzo ludzi pisze ze god wyludzil ich passy.

Macie jakies pomysly co to moze byc. Dodam jeszcze ze zapytanie z '%Astro%' nic w bazie nie znalazlo, a ludzie pisza ze oszust ma taki sam nick jak ja na godzie. W co ciezko mi uwierzyc.

kurwa, zrób co 5 minut broadcasta "Administracja nigdy nie będzie prosić o wasze dane dostępowe do konta, jeżeli coś takiego się zdarzy - prosimy nie podawać haseł, gdyż jest to próba wyłudzenia waszych danych i w efekcie skradzenia konta." i ludzie zaczną myśleć.

Back