• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Frag System - Problem z naliczaniem

Lukanio

### Own3D ###
Reaction score
6
Witam,
mam problem na jednym z OTSow . Wiec gracz sie "killuja" ale nie ida za to fragi moj config.lua ( tzn czesc odp za fragi - tak mysle )

PHP:
	-- Unjustified kills
	useFragHandler = true
	redSkullLength = 2 * 24 * 60 * 60
	blackSkullLength = 4 * 24 * 60 * 60
	dailyFragsToRedSkull = 10
	weeklyFragsToRedSkull = 50
	monthlyFragsToRedSkull = 100
	dailyFragsToBlackSkull = 15
	weeklyFragsToBlackSkull = 80
	monthlyFragsToBlackSkull = 120
	dailyFragsToBanishment = 20
	weeklyFragsToBanishment = 100
	monthlyFragsToBanishment = 150
	blackSkulledDeathHealth = 69
	blackSkulledDeathMana = 69
	useBlackSkull = true
	advancedFragList = true
i czesc dalsza
PHP:
	-- Battle
	worldType = "open"
	protectionLevel = 100
	pvpTileIgnoreLevelAndVocationProtection = true

I nie rozumiem dlaczego fragi sie nie naliczaja! Mam problem jedynie z ta DATA ( zeby nie bylo ze cos w silniku ) na innych dziala normlanie.

A wiec prosil bym was o jakies informacje odnosnie fragow bo w data jest o nich tylko w creaturescript- dodalem to z podstawowego TFS ale i tak dupa , ale to raczej chodzi w jakim sposob to ma byc naliczane... Ma ktos jakies inne pomysle/propozycje?

@Przepraszam za pisowanie ale jestem lekko "zmeczony".

kones- creaturescript sprawdzalem i sa te SAME!

A w innych "folderach" nie widze zeby bylo cos odnosnie systemu fragow. :/

@strahey
Nie mam czegos takiego w creaturescript

@Temat
Prosze dalej o pomoc!

creaturescripts mu sprawdziłem i ma bezpieczne, config wydaje sie byc poprawny na pierwszy rzut oka, ja obstawiam ze jest silnik walniety choć ponoć na innych serwerach dziala prawidlowo

Bede caly silnik sprawdzac prosil bym jakie funkcje ,lub CO moze "zaklocac" moge fragi!

Dziekuje!

Diath, to jest cos z DATA . Dostalem date od znajomego ktory skonczyl juz swoja przygode z "OTSami" i wlasnie w niej nie dziala to cos silnik mam dobry poniewaz inne OTSy dzialajace na nim smigaja wysmienicie!

@Wymietek

Przeszukalem caly DATE w poszukiwaniu slow "frags" jak i "addevent" i nic niepokojacego nie znalazlem- czegos jeszcze mam poszukac?

Niestety ale nie mozna wierzyc gracza! Blad jest jednak w C++ poniewaz uzylem tego samego silnika i czystej daty z mojego Reva. 3884 i bug byl. Polega on na tym ze - mam nadzieje ze dobrze wytlumacze.

Jest 2 graczy:
nr. 1 - ten co zabija
nr. 2 - ten co padnie

Bez Fraga:
Gracz nr. 1 zabija gracza nr. 2 , ale w czasie walki gracz nr. 2 uzywa spella/runki ( byle jakies nawet cos co go uleczy , np. uh ). Gracz nr 1 nie dostaje fraga

Z fragiem:
Gracz nr. 1 zabija gracza nr.2 , ale ten w czasie walki nie uzywa zadnego spella/runy. I wtedy gracz nr. 1 dostaje fraga

Wie ktos gdzie w C++ jest funkcja odpowiedzialna za Fragi? Szukalem Notepadem - "frag" , "kill" , "skull" - i na nic ciekawego sie nie natknolem , oczywiscie C++ nie ogarniam za dobrze.
Moglby ktos mi powiedziec gdzie w silniku znajde ta funkcje?

@staher
a moglbys mi powiedziec gdzie znajduje sie to "cos" odnosnie naliczania tych fragow? - nazwa funkcji !
bo ja nie moge tego kurde znalesc.. a tak to bym sobie podmienil z orginalnym tfs 3884 :/ nie chce czystego TFS 3884 bo wprowadzilem tutaj sporo fixow + dodatkow i nie wszystkie je spamietam wiec mialbym lekko problem :/

Back