• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Funkcja allowFaruse nie dziala

Status
Not open for further replies.

Niebieski

kasteria.online
Solutions
1
Reaction score
274
heejka; d mam dziwny problem , otóz gdy próbuje rzucić magic walla na daną kratke, to postać mi do niej podbiega, po czym rzuca dopiero magic walla , tak samo sie dzieje z innymi runami gdy bije sie je z krzyzyka, jakis pomysl?

Last edited:
Wrzuć swój spells.xml, chyba jest atrybut XML który pozwala na używanie run z daleko, czy jakoś tak - ale nie jestem pewny.

Tak, jest AllowFarUse , mam zaznaczone 1 - czyli dobrze, powinno dzialac..

Grzebałeś coś w source?

Nie grzebałem nic, a nic - teraz dopiero zacząłem grzebać w source, kiedy ten błąd zauważyłem, w actions.cpp nie było jednej funkcje związanej z AllowFarUse, którą próbuje teraz dodać, ale dosłownie przy końcu kompilacji wyskakuje błąd :
Code:
actions.o: In function `Action::Action(Action const*)':
actions.cpp:(.text+0x593): undefined reference to `Event::Event(Event const*)'
actions.o: In function `Action::Action(Action const*)':
actions.cpp:(.text+0x5d1): undefined reference to `Event::Event(Event const*)'
collect2: ld returned 1 exit status

Nie mam pojęcia jak to ogarnąć.

@Edit
Dodałem tą funkcje, ale problem ten sam - dalej pierw podbiega pod daną kratke, po czym dopiero rzuca m walla.

Last edited:
Tak jak mówie allowfaruse jest za to odpowiedzialny, więc coś musisz mieć nie tak w swoim silniku. Powiedź jeszcze jaki to TFS.

Hopsnij tutaj zawartość twojego actions.cpp ^^

Status
Not open for further replies.
Back