• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Gdzie serwer zapisuje otufity ?

anonimusss

New Member
Reaction score
0
Witam,

Gdzie serwer zapisuje jakie gracz ma outfity i addony do nich? Nie chodzi mi o ten co ma aktualnie tylko o te co , które ma wszystkie.

nie zapisuje outfitów samych tylko zapisuje ich storage... Skoro chcesz to wiedzieć to zapewne chcesz komuś usunąć outfit... Ja np. mam na serwie komendę, którą można sprawdzać czyjeś storage i ustawiać na -1 (niezrobione) albo 1 (zrobione)...

No mniej więcej do tego też, poza tym liste kto ma jakie addony :)

Więc gdzie to się zapisuje?

Chodzi o pole "conditions" w tabeli "players"?? Bo mi pokazuje 0 bajtów, na postaciach które maja dodane jakieś tam outfity .....

Albo mi silnik zle działa, albo mam jego starą wersje, albo coś z bazą danych jest nie tak, bo po wykonaniu questa na outfit, nic się nie dodaje do players_storage.... Ma ktoś listę tych storagów albo wie gdzie je znajdę ??

ps. silnik TFS 0.4 3884

Albo mi silnik zle działa, albo mam jego starą wersje, albo coś z bazą danych jest nie tak, bo po wykonaniu questa na outfit, nic się nie dodaje do players_storage.... Ma ktoś listę tych storagów albo wie gdzie je znajdę ??
ps. silnik TFS 0.4 3884
Zrób save i dopiero sprawdź bazę danych ;)

Code:
//Reserved player storage key ranges
//[10000000 - 20000000]
#define PSTRG_RESERVED_RANGE_START	10000000
#define PSTRG_RESERVED_RANGE_SIZE	10000000

//[1000 - 1500]
#define PSTRG_OUTFITS_RANGE_START	(PSTRG_RESERVED_RANGE_START + 1000)
#define PSTRG_OUTFITS_RANGE_SIZE	500
trololololo 5 sekund szukania

#up

Bo mi to coś daje :)

#top

Dostałem skrypt od zleceniodawcy i macie racje, zapisuje się to jako storage :) Dzięki za pomoc

#up

Bo mi to coś daje :)

#top

Dostałem skrypt od zleceniodawcy i macie racje, zapisuje się to jako storage :) Dzięki za pomoc

dostałeś skrypt od kogoś kto jest "klientem" czyli zleceniodawcą, czy od wykonawcy czyli zleceniobiorcy ?

Back