• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Gesior - biała stronka

dima0909

Banned User
Reaction score
0
Witam. Na moim PC dziala acc maker bez zarzutu, a jak przerzuce na linuxa i próbuję odpalić to jest biała stronka...nic wiecej..
podczas gdy inny acc działał =/ (lecz był zbugowany i wymienilem na inny) A ten jest sprawny ale tylko na moim PC ;/ na linuxie się nie odpala wgl ;/
Czemu jest ta biala stronka?
@edit
tylko latestnews jest białe..jak wpisze inną podstrone to działa..
podmiana pliku latestnews z innego gesiora nie pomogła...(z tego co mi działał)

nie działa też sms shop, po wpisaniu kodu i zatwierdzeniu = biała stronka...

Wszystko to na windowsie mi dzialalo ;/

Last edited:
W win nie ma znaczenia wielkosc znakow, w linuxie juz tak.
Pewnie masz bledy przez to w niektorych plikach. Sciezka do jakiegos obrazka czy skryptu czy cokolwiek innego.
Wlacz wyswietlanie bledow, wtedy zamiast bialej strony pokaza ci sie bledy ktore powoduja to, ze sie ona nie wyswietla. Bedziesz je mogl wtedy poprawic.

a dokladniej?
/etc/php5/apache2/php.ini tak?
co w nim zmienić?

Last edited:
display_errors
Tak mam obecnie, co zmienić?
; display_errors
; Default Value: On
; Development Value: On
; Production Value: Off

; display_startup_errors
; Default Value: Off
; Production Value: Off

; error_reporting
; Default Value: E_ALL & ~E_NOTICE
; Development Value: E_ALL | E_STRICT
; Production Value: E_ALL & ~E_DEPRECATED

; html_errors
; Default Value: On
; Production value: Off

; log_errors
; Default Value: Off
; Production Value: On

display_errors na On, error_reporting na E_ALL & ~E_NOTICE

ale przeciez display_errors nawet niema off...to jak mam on ustawic...
moze powiedz mi co konkretnie na co zmienić...jakie linijki na co...

ale przeciez display_errors nawet niema off...to jak mam on ustawic...
moze powiedz mi co konkretnie na co zmienić...jakie linijki na co...

jest, napisałem ci przecież co masz zmienić na co.

jest, napisałem ci przecież co masz zmienić na co.
hmm
display_errors na On, error_reporting na E_ALL & ~E_NOTICE
czyli zamiast display_errors wpisać On?
zamiast error_reporting wpisać E_ALL & ~E_NOTICE ?

Daj to pod <?php w index.php

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
zrobiłem tak jak napisałeś i teraz na stronce wywala błąd:
Notice: Undefined variable: file_data in /var/www/config-and-functions.php on line 436 Notice: Undefined index: action in /var/www/index.php on line 19 Notice: Undefined index: account_login in /var/www/index.php on line 45 Notice: Undefined index: password_login in /var/www/index.php on line 46 Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'dima.z_news_tickers' doesn't exist' in /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php:153 Stack trace: #0 /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php(153): PDO->query('SELECT * FROM `...') #1 /var/www/latestnews.php(7): OTS_DB_MySQL->query('SELECT * FROM `...') #2 /var/www/index.php(78): include('/var/www/latest...') #3 {main} thrown in /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php on line 153
co to oznacza?

Hmm nie jestem pewien ale spróbuj
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `z_news_tickers` (
`date` int(11) NOT NULL default '1',
`author` int(11) NOT NULL,
`image_id` int(3) NOT NULL default '0',
`text` text NOT NULL,
`hide_ticker` tinyint(1) NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

Hmm nie jestem pewien ale spróbuj

dzieki wielkie, juz latestnews działa :)

został tylko błąd z sms shopem...po wpisaniu kodu i zatwierdzeniu też jest biała stronka...a jak odblokuje wyswietlanie bledow to jest to:
Notice: Undefined variable: file_data in /var/www/config-and-functions.php on line 436 Notice: Undefined index: action in /var/www/index.php on line 19 Notice: Undefined index: account_login in /var/www/index.php on line 45 Notice: Undefined index: password_login in /var/www/index.php on line 46 Notice: Undefined index: verify_code in /var/www/buypoints.php on line 198 Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'created' in 'field list'' in /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php:153 Stack trace: #0 /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php(153): PDO->query('SELECT `id`, `n...') #1 /var/www/pot/OTS_Player.php(112): OTS_DB_MySQL->query('SELECT `id`, `n...') #2 /var/www/pot/OTS_Player.php(140): OTS_Player->load('2') #3 /var/www/buypoints.php(210): OTS_Player->find('Dima') #4 /var/www/index.php(215): include('/var/www/buypoi...') #5 {main} thrown in /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php on line 153

Z góry dziękuję :)

@edit
podczas zakładania konta również to wywala...
Notice: Undefined variable: file_data in /var/www/config-and-functions.php on line 436 Notice: Undefined index: account_login in /var/www/index.php on line 45 Notice: Undefined index: password_login in /var/www/index.php on line 46 Notice: Undefined index: reg_code in /var/www/createaccount.php on line 239 Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'created' in 'field list'' in /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php:153 Stack trace: #0 /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php(153): PDO->query('SELECT `id`, `n...') #1 /var/www/pot/OTS_Account.php(228): OTS_DB_MySQL->query('SELECT `id`, `n...') #2 /var/www/pot/OTS_Account.php(251): OTS_Account->load('3741212') #3 /var/www/createaccount.php(284): OTS_Account->find('DIMSONEK') #4 /var/www/index.php(165): include('/var/www/create...') #5 {main} thrown in /var/www/pot/OTS_DB_MySQL.php on line 153

Last edited:
Back