• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

GesiorACC - MultiWorld

Status
Not open for further replies.

EmmaA

JigglyPuff
Reaction score
0
Witajcie,
Wiem, że to znowu noobskie pytanie, ale kompletnie nie wiem jak zrobić, żeby można było robić postacie na 2 światach.
Mam tzw multiworld na OTSie, pvp i pvpenfo, wszystko mam na jednej bazie.
Wiem, że ELF ma tak zrobione i jest taka funkcja w Gesiorze, ale no niestety nie mogę jej znajść.

Za pomoc dziękuje.

Witajcie,
Wiem, że to znowu noobskie pytanie, ale kompletnie nie wiem jak zrobić, żeby można było robić postacie na 2 światach.
Mam tzw multiworld na OTSie, pvp i pvpenfo, wszystko mam na jednej bazie.
Wiem, że ELF ma tak zrobione i jest taka funkcja w Gesiorze, ale no niestety nie mogę jej znajść.

Za pomoc dziękuje.
ja mam tak zrobione, bo w moim "gesiorze" zostało może 10% działalności gesiora, gdyż wiekszość została przepisana.

Keraxel mow co sodzisz o tym a nie jakie kropki sobie wstawiasz. tylko blagam was bez zadnych zbednych zdjeci np. fail wkurwi mnie to jak gdzies widze

mi dał bana bo wjechałem mu na kumpla
Quote:
Originally Posted by LooSik
7.1 to byly czasy... wtedy takiego wysypiska noobow nie bylo ;D ciekawe co by sie stalo jak by zniknely wszystkie mozliwe dystrybcuje do sciagniecia... to ile osob by bylo wstanie zkompilic wlasna

Teraz stworzenie servera przez ludzi sprowadza sie do sciagniecia nowego tfsa ( jaki to ja zajebisty nie jestem, mam najnowszego tfsa \o/ ) i zasypanie forum pytaniami jak cos zrobic...

Bleh.

oj tak, to było coś :x choć ja sam w rzeczywistości byłem wtedy lamerem ale ściągnąć "otsa" i odpalić umiałem!!! ;D mapy xml \m/

Quote:
Originally Posted by loleslav
Hahaha znalazl sie pro(jak z koziej dupy trąba)

widać za mało się jeszcze znasz, bowiem loosik to jeden z najbardziej szanowanych (przynajmniej w moich oczach) osób w tej dziedzinie. myślę, że miesiąc przerwy Ci nie zaszkodzi, tym bardziej, że to nie pierwszy raz, kiedy używasz niestosownych wulgaryzmów i zachowujesz się jak dzieciak.

posty usunięte.

@edit:
Tu masz link do tematu o multi world dla gesiora http://otland.net/f118/update-support-multi-world-sistem-gesior-web-site-20287/

ja zapier... i spolszczylem w 95% acc

@edit: Zrobie wlasna polska wersje urozmaicona
i udostepnie

<lol>
Już sobie poradziłem.
Wystarczy ściągnąć najnowszą wersję. Zresztą podam wam link, prosto od Gęsiora jak byście chcieli. Up by Gesior.
gesior4.rar

ja mam nawet tutor test tylko musze go podpiąć pod menu
mniej wiecej to tak wygląda ale grafiki beda czyste polandiaots.pl

To jest sam porawiony layout

mi dał bana bo wjechałem mu na kumpla

Nawet go nie znam, tak btw. Widocznie elf kreci sie na tyle dlugo w spolecznosci otserv ze mnie rozpoznaje czego z twojej strony nawet bym nie chcial ;)

Co do multiworld, calosc powinna sie opierac na najprostszym i imho najlepszym rozwiazaniu - pole server w tabeli players, zwykly prosty loginserver i gameservery ktore rozpoznaja pole ID i odrzucaja gdy ktos proboje wejsc na postac z innego swiata. A sam skrypt php przy tworzeniu konta ustawia pole server_id na to przeslane z formularza. Nic w tym skomplikowanego nie ma :)

C++ 4 linie :)
PHP z 2 linie / HTML z 2 linie

i macie rozwiazanie dokladnie takie jakiego ja uzywam na eloth ;)

Nawet go nie znam, tak btw. Widocznie elf kreci sie na tyle dlugo w spolecznosci otserv ze mnie rozpoznaje czego z twojej strony nawet bym nie chcial ;)

Już wiem może szuka chłopka i dlatego mnie zbanowal aby zaszpanować

Status
Not open for further replies.
Back