• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

HomePay - pytanie

Grochu

New Member
Reaction score
2
Witam. Postanowiłem się przenieść z serwisu DotPay do HomePay i mam jedno małe pytanie dotyczące numeru "ID", które trzeba wypełnić przy każdej usłudze SMS w pliku buypoints.php. Mianowicie w serwisie Homepay posiadamy numer ID konta oraz poszczególne numery ID przypisane dla każdej usługi SMS. Domyślam się, że w tym pliku chodzi o stałe ID konta a nie o poszczególne ID, które są przypisywane do danych usług SMS, tak? Nie jestem pewny dlatego pytam :) Z góry dzięki za pomoc!

Dokładnie chodzi mi o tą linijkę w pliku buypoints.php

PHP:
$config['homepay'][1]['acc_id']=XXXX;

Do serwisu HomePay nie logujemy się poprzez ID.

Chodzi mi o to, że mam np. usługę sms o nazwie X i konto o nazwie Y. Do X oraz Y mamy przypisane dwa różne ID. I nie mam pojęcia którego ID użyć w pliku buypoints.php. Tego, które jest przypisane do danej usługi sms za np 3zł czy ogólne ID które zostało mi przypisane do konta

to jest przy konfiguracji sms? jak tak to do usługi nie chce mi się zaglądać ale na 99 % tak.

Ok to jak jeszcze mógłby ktoś to sprawdzić i potwierdzić na 100% to byłbym wdzięczny.

Last edited:
Nie korzystałem z HomePay jeszcze, ale jak dla mnie w nazwie zmiennej "
acc_id
" oznacza ID konta, czyli identyczne dla wszystkich usług.
Elf kiedyś mówił chyba, że to się w prawym górnym rogu w panelu wyświetla, czy jakoś tak...

Back