• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Hosting

a co tu konfigurować w windowsie odpalasz i jazda ?:P nie? nginx chyba nie jest konieczne bo jezeli np na vps mam internet explorer chyba ze tam nie ma czegos takiego .. :P to moge date ots sciagnac z domowego ots i wylaczyc ta opcje fttp

zaraz się okaże że musze wykupić dedyk za 300 zł + instalacja 100zł i zapłacić komuś 100 zł za config + 1 miesiąc nikt nie zagra to opłacić 2 miesiąc 300zł wyjdzie mi prawie bańka. ^.^

takie otsy gdzie gra po 100 graczy to nie są chyba w top do hakowania ;p
nginx jako zabezpieczenie? jakiś czas temu "nginx" był popularnym antyzabezpieczeniem (/abc.gif/index.php). Kwestia konfiguracji.
A jeśli chcesz zapłacić 100 zł za "config" to musisz go w gimnazjum szukać :)

Czemu przez 1 m-sc nie zagra ?
Chyba że robisz 8.6 to tak .. rób pod najnowszego ;)
Sorry Ngnix to pod linuxa.
A co tu do konfigurowania? ; oo zrobię Ci to za free.
Nginx pod Windowsa też jest.

Co? nginx pod Windowsem sprawuje sie bardzo dobrze.
O właśnie miałem to powiedzieć.

możliwość zwiększenia łącza do 1000Mbit zapewne kosztuje z minimum 5 stów?

Nie kolego, 50 zł ;)

No dobrze powiedzmy ze wezme od cb za 190 to pierwsza sprawa nie poradziłbym sobie sam z konfiguracjami. zajechałbym tą maszyne heh...

To już kwestia umiejętności i operowaniem googlem. Ale te poradniki dotyczące linux'a to większość o kant dupy potłuc :P

druga sprawa nie mam pewności że po przelewie dostane tego dedyka trzecia sprawa 100 zabulić za nauke linuxa krok po kroku to nie wygurowana cena bo to się przyda o ile zostanie w głowie.

Dostaniesz, wystarczy Ci moje słowo. Jak już takim nieufnym Polaczkiem-Cebulaczkiem jesteś to możemy to załatwić przez allegro, żaden problem.

Ale brakuje mi informacji skąd tego dedyka bieżesz jaka dostaje gwarancje jakoś nie przekonuje mnie post użytkonika xx że jesteś spoko że zrobiłeś dedyka nie jestem taki ufny jesli chodzi o internet.

Jak wyżej. Dedyki dzierżawię z bardzo zaufanej Polskiej firmy z lokalizacją w Górach Tarnowskich.

Nikt nie daje mi gwarancji że pieniążki się zwrócą, dlatego trzeba to na spokojnie przemyśleć przeanalizować co jest dobrym wyborem a co złym na co mnie stać a na co nie i najważniejsze czy będę miał siły żeby to utrzymać chociaż ważniejsze to jest zrobić dobry ots bez krytycznych bugów...

Tu masz racje, nie będę Ci obiecywał czy zainwestowane pieniążki się zwrócą bo to już zależy tylko od Ciebie.

A jeśli chcesz zapłacić 100 zł za "config" to musisz go w gimnazjum szukać :)

Wiem że za mało biere, ale w te koszta wchodzi podstawowa konfiguracja.

Back