• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

House on storage?

Status
Not open for further replies.

klekSu

Stroke my ego.
Reaction score
18
Co i gdzie w sourcach muszę dodać aby domek mogły kupić osoby tylko jeśli mają XXXX storage? Domyslam się, że w funkcji houseBuy ale nie znam się na cpp tak żeby dopisać storage do źródeł :p

kaske sie chce zarabiac na domkach? nie ladnie. nie jestem pewny ale to nie trza edytowac source

Last edited:
Nie, chce się zapobiec kupowaniu domków na pałe na każdym koncie żeby tylko inni nie mogli ich kupować, człowiek taki zrobi sobie 50 kont nakupuje domków a inni nie mają gdzie spać :( gdybym chciał zarobić na tym kaske to wstawiłbym pacc za kase, a pacc mam darmowy. A level req jest do bani.

A swoją drogą, co złego w zarabianiu kaski? Takie są realia ;)

Pod:
Code:
	if(!house->getDoorByPosition(pos))
	{
		player->sendCancel("You have to be looking at door of flat you would like to purchase.");
		g_game.addMagicEffect(player->getPosition(), MAGIC_EFFECT_POFF);
		return false;
	}

Dodaj:
Code:
std::string canBuy;
player->getStorage(cyferka, canBuy);
if(canBuy != "yes")
{
	player->sendCancel("You are not allowed to buy house.");
	g_game.addMagicEffect(player->getPosition(), MAGIC_EFFECT_POFF);
	return false;
}

I jak chcesz zeby ktos mogl kupic:
Code:
doCreatureSetStorage(cid, cyferka, "yes")

Sorrki, ze na stringach, ale nie umeim na inta przekonwertowac ;[

Dzięki, repek dam gdy będę mógł :)

to ustawic taki lvl zeby nooby nie kupowali? nie wiem ile masz exp np z 105 lvl.

Chwila moment bot i jest level 105, iMperator spytałem jak zrobić house na storage nie prosiłem o inne cenne rady byle tylko nie storage. Chojraczek napisał, dziękuję.

Status
Not open for further replies.
Back