• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

How to:D pierwszy serwer:)

Niektóre edytory map, nie chodzi mi już o tibie tylko inne gry zapisują skrypty już w mapie tzn: jeśli postawie mooba to ma już ustawione parametry.
Jak ustawić konto gm-a i admina?

GMa
1. Wchodzisz w phpmyadmin.
2. Wchodzisz w tabelkę players.
3. Wybierasz później swojego chara.
4. Następnie znajdujesz w swoim charze grup_id i ustawiasz
2-tutor
3-senior tutor
4-gm
5-cm
6-god
Chyba tak to leciało :P
5. Zapisujesz chara (musisz być offline na serwie)

Mam mały problem:
1 - pisze żę serwer jest online a gracze nie umieją się połączyć;p
2 - Jeśli wyłączę serwer to nie mogę już go załączyć bo wyskakuje następujący błąd:
terminate called after throwing an instance of 'boost::system::system_error'
what(): Address already in use
Przerwane
Musze zrestartować dedyk, i na nowo silnik załączyć z tego co się doczytałem to ten błąd oznacza że IP jest używane;p

>> Checking world type... PvP
>> Initializing game state modules and registering services...
> ERROR: Failed to load online record!
> Global address: 94.40.59.16
> Local ports:
7171 7172
>> All modules were loaded, server starting up...
>> RealMap server Online!
:/ Niby wszystko ok ale na serwer nie da się wejść

Porty na 99% nie są zablokowane!
A jeśli są to jak je odblokować na debianie?

mam dziwne wrazenie ze ty gosciu chcesz kase na tym zrobic. Koledzy sie dowja i troja zeby ci pomoc, a ty nawet nie raczysz readme od tfs'a przeczytac -.-

xD jak bym chciał kasę zarobić to bym nie pisał tutaj tylko bym komuś zapłacił żeby mi te ściero postawił... + strona jakaś to ma być serwer dla osiedlowych dzieci tibi.

xD:D no właśnie chce;/ oni grają na oficjalu... i siedzą po 25h/7 XDXD
Gdy wchodzą wyskakuje im:
The Tibia client encountered a critical error and had to be stopped
A deatailed erroe report has been written to the erroe file which you are asked to submit at your next login
debug assertion 8.42 control.cpp 1236

nie refreshuj jak 24 godziny nie minely, bo kazdy pomysli, ze chcesz bardzo szybko odpowiedz, a uzywanie wyszukiwarki bardzo Cie boli ;/

Specjalist, bo go naprawde to boli, kompilacja otserva jest na forum,Jak ustawić konto gm-a i admina tez jest, a jak nie wiesz co i jak to pobierz: http://otland.net/f18/blazarn-realmap-8-42-realease-37214/ i zastosuj sie do tego co tam jest podane. Jak chcesz to moge ci odsprzedac w pelni oskryptowanego roka, nawet spike sword znika.Nie mowiac juz o tym ze 98% tablic jest zapisana.

Back